Artikkelipyynnöt
Calls for papers

Agricola » Ajankohtaista » Cfp

Suomen urheiluhistoriallisen seura. Kirjoittajakutsu vuosikirjaan 2012

Ilmoituksen tiedotIlmoituksen lähetti: Esa Sironen sironen.esa@mail.com
Lisätietoja: http://www.suhs.fi/julkaisut
Suomen urheiluhistoriallisen seuran vuosikirja ”Nainen housuissa” ilmestyi yhtä jalkaa TV1:n ohjelmasarjan ”Miksi nainen sai housut” kanssa.

Vuosikirjan vastaus oli: urheilemalla. Eikä kyseessä ole vain historia, imperfektin aikamuoto. Joissakin maissa ja joissakin lajeissa se on myös nykyisyyttä ja vielä ratkaisematonta tulevaisuutta.

Muistamme vielä, kuinka Pekingin olympialaisissa Robina Jalali käytti rohkeasti pitkiä housuja osallistuessaan Afganistanin edustajana naisten sadan metrin juoksuun. Hän on tällä välin keskittynyt kotimaassaan politiikkaan, nuorten tyttöjen aseman parantamiseen, mutta ei sulje pois myöskään mahdollisuutta uudelleen osallistua olympialaisiin ensi kesänä Lontoossa.

Kansainvälisen Nyrkkeilyliitto AIBA on sen sijaan kääntämässä historian kulkua taaksepäin ehdottomalla hamepakkoa naisten nyrkkeilyyn (katso http://www.slu.fi/lum/numero-2-2012/paakirjoitus/naiset-housuissa/). Aika näyttää tulevatko naiset siihen suostumaan.

Alkanut vuosi 2012 on jälleen kesäolympiavuosi, ja se tulee näkymään myös vuosikirjan sisällössä. Tulemme syventämään ja kertaamaan Tukholman olympialaisten tapahtumia sadan vuoden takaa ja pureutumaan muutenkin kansainvälisen kilpaurheilun ytimeen. Tätäkin aihetta jo avattiin edellisessä vuosikirjassa.

Otamme vastaan tutkimusartikkeleita, vapaita tai essee-tyyppisiä kirjoituksia, kirja-arvosteluja, seminaariraportteja sekä keskustelupuheenvuoroja. Artikkeleiden suosituspituus on 8-12 sivua, kirja-arvostelujen 2-3 sivua. Tekstit pyydämme toimittamaan seuraavassa muodossa:

tallennus word-muodossa, ei tavutusta eikä muitakaan tekstin muotoiluja
kappalejako enterillä eli tyhjällä välirivillä
kirjojen ja sanomalehtien nimet kursiivilla
artikkeleissa wordin toiminnolla tehdyt loppuviitteet (katso malli aiemmista vuosikirjoista) tai lähdeluettelo

kirjoittajan toivotaan hankkivan artikkeliinsa liittyvät kuvat (1-3 kpl) käyttöoikeuksineen

tutkimusartikkeleihin liitetään lyhyt, korkeintaan ½ sivun tiivistelmä englanniksi kirjoitettuna

kaikkiin kirjoituksiin mukaan kirjoittajatiedot: nimi, oppiarvo/virka, työpaikka sekä yhteystiedot (email- ja postiosoite tekijänkappaleen lähettämistä varten)

Vuosikirja tarjoaa kirjoittajan niin halutessa tutkimusartikkelille referee-palvelun. Käsikirjoitus annetaan tällöin arvioitavaksi kahdelle henkilölle, joiden kommentit ja korjausehdotukset lähetetään kirjoittajalle. Toimitus päättää artikkeleiden lopullisesta ref.-merkinnästä lausuntojen ja tehtyjen korjausten perusteella.

Halukkaita kirjoittajia pyydämme ottamaan yhteyttä toimittajiin ja tarjoamaan tekstejään tai alustavia aiheitaan toukokuun 2012 loppuun mennessä.

”Citius, altius, fortius” -toivotuksin, toimitus

Heikki Roiko-Jokela, 040-5574831, heikki.roiko-jokela@jyu.fi
Jyväskylän yliopisto
Historian ja etnologian laitos
PL 35 (H)
40351 Jyväskylä

Esa Sironen, 044-9695684, sironen.esa@gmail.com
Muurarintie 2 C 11
40520 Jyväskylä

Suosittele muille:


Uutiset ja keskustelu | Ajankohtaista | Historian äärelle | Julkaisut
Agricolan kartta | Haku Agricolasta | Hakemisto | Uutta!
Tekijät | Palaute ja yhteystiedot | Etusivulle

Etusivulle

Päivitetty 4.2.2012 12:02