Agricola » Ajankohtaista » Tapahtumakalenteri » Tapahtuma » 1981

Ski Congress 2017

Ajankohta:1.3.2017 klo 17:00 – 4.3.2017
Paikka:Jyväskylä, Suomi

Suomen urheiluhistoriallinen seura, Liikuntatieteellinen Seura ja Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitos sekä liikuntatieteellinen tiedekunta järjestävät Jyväskylän yliopistossa 1.–4.3.2017 Ski Congress 2017 -tapahtuman. Itse kongressi pidetään Jyväskylässä 1.–3.3. ja 4.3. on vierailu Lahden MM-kisoihin.

Historia on kongressin päätieteenala, mutta tarkoitus on lähestyä lumiliikuntaa monitieteisesti. Kongressissa hiihto ymmärretään käsitteenä laaja-alaisesti lumiliikuntana ja ulkoiluna, jolloin tarkastelun alla ovat kaikki talviseen hiihtoperinteeseen kuuluvat lajit ja tavat liikkua, mukaan lukien hiihtoturismi.

Kutsumme kongressiin, yhteiseen keskusteluun, tutkijoita pohtimaan hiihtourheilun kansainvälisiä suhteita, hiihdon yhteiskunnallista merkitystä ja vaikutusta ihmisten fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin sekä kansallisia hurmoshetkiä ja kipupisteitä, joita hiihto urheiluna on tuonut tullessaan. Paikalle toivotaan historioitsijoiden ohella etnologian, liikuntatieteiden, museologian, sosiologian ja viestintätieteiden jne. edustajia, jotka avaavat tematiikkaa menneisyydestä tulevaan.

Kongressin kielet ovat englanti ja suomi.

Abstraktit

Pyydämme tilaisuudesta kiinnostuneita lähettämään abstraktit teemoistaan.

Abstraktit (enintään yksi A4) lähetetään kongressisihteeri, liikuntatieteiden maisteri Piia Pöyhöselle (piia.poyhonen(a)lts.fi) 31.12.2016 mennessä. Tutkijoille ilmoitetaan abstraktien hyväksymisestä viimeistään 20. tammikuuta.

Ski Congress 2017 -tapahtumasta tullaan toimittamaan kongressijulkaisu. Valituista esitelmistä tullaan pyytämään noin 12 000 merkin laajuinen kirjallinen esitys.

Kongressin tieteellinen toimikunta on professori Hannu Itkonen, dosentti Heikki Roiko-Jokela, dosentti Anssi Halmesvirta, FT Jari Kanerva, FT Arja Turunen ja Ph.D. Antero Holmila.

Ski Congress 2017 -tapahtuman suojelijana toimii The International Society for the History of Physical Education and Sport (ISHPES).

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: http://www.lts.fi/koulutus/liikuntapoliittisen-neuvottelupäivät/ski-congress

Lisätty 12.12.2016

Lisätietojahttp://www.lts.fi/koulutus/liikuntapoliittisen-neuvottelupäivät/ski-congress
Piia Pöyhönen piia.poyhonen@lts.fi