Agricola » Ajankohtaista » Tapahtumakalenteri » Tapahtuma » 2066

Historiaseminaari "Vallankumoukset ja sodat Venäjän ja Pohjois-Euroopan historiassa"

Ajankohta:3.4.2017 klo 10:30 – 5.4.2017 klo 16:00
Paikka:Nordenskiöldinkatu 1, Helsinki, Suomi

3.-5. huhtikuuta Helsingissä

järjestetään

VI kansainvälinen tiedekonferenssi

«Vallankumoukset ja sodat Venäjän ja Pohjois-Euroopan historiassa. Suomen itsenäisyysjulistuksen satavuotisjuhlan kunniaksi»

Konferenssin järjestäjinä toimivat Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus Helsingissä ja Pietarin valtionyliopiston Historian instituutin Uuden ja uusimman ajan historian laitos.

Konferenssi pidetään Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksen tiloissa Helsingissä (Nordenskiöldinkatu 1). Konferenssin työskentely alkaa 3. huhtikuuta klo 10.30. Ensimmäisen päivän ohjelmaan kuuluu vallankumouksen käsittelyyn ja eri näkökulmiin Suomessa ja Venäjällä liittyviä alustuksia.

Konferenssin toinen päivä, 4. huhtikuuta (aloitus klo 10.00), keskittyy sotiin Pohjois-Euroopan historiassa.Konferenssin viimeisenä päivänä 5. huhtikuuta tutkijat paneutuvat kahdenvälisiin suhteisiin ja yhteisymmärryksen ongelmiin Uudella ja uusimmalla ajalla.

Kokonaisuudessaan kolmen päivän aikana tullaan kuulemaan noin 25 Venäjän ja Pohjois-Euroopan maiden historiaa käsittelevää tieteellistä alustusta. Suomalaisten tutkijoiden lisäksi konferenssin osallistujien joukossa on historian ja muiden humanististen alojen asiantuntijoita Pietarin, Petroskoin ja Novgorodin yliopistoista ja tieteellisistä tutkimuskeskuksista, kuten myös Saksasta.

Työskentelykielet: suomi ja venäjä.

Tilaisuus on kaikille avoin eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Lisätty 11.3.2017

Lisätietojahttp://fin.rs.gov.ru/fi/announcements/3643