Agricola » Ajankohtaista » Tapahtumakalenteri » Tapahtuma » 2079

Vaalikamppailujen historia

Ajankohta:5.4.2017 klo 18:00 – klo 19:00
Paikka:Linnankatu 2, Turku, Suomi

Turun Historiallisen Yhdistyksen ja Turun pääkirjaston yhteistyössä järjestämän Historia nyt! -sarjan kevään kolmas luento järjestetään Turun pääkirjaston Studiossa (Linnankatu 2) keskiviikkona 5.4. klo 18-19.

Poliittisen historian dosentti Erkka Railo esitelmöi aiheesta "Vaalikamppailujen historia".

Opiskelijat saavat Turun Historiallisen Yhdistyksen luennoista merkinnän historia-aineiden akateemisuuspassiin.

Lämpimästi tervetuloa!

Ystävällisin terveisin,
Panu Savolainen, sihteeri
Turun Historiallinen Yhdistys
www.thy.fi

Vaalikamppailujen historia

Dosentti Erkka Railo kertoo, miten vaalikamppailu on muuttunut Suomessa toisen maailmansodan jälkeisellä kaudella. Millä keinoin ehdokkaat pyrkivät voittamaan kansalaiset puolelleen ennen ja entä nyt? Millaisia taitoja vaadittiin ehdokkailta aikaisemmin ja millaisia vaaditaan uudella vuosituhannella? Railo kuvailee vaalikampanjan muuttunutta arkea ennen muuta yksittäisten ehdokkaiden arjen näkökulmasta.

Poliittisen historian dosentti Erkka Railo työskentelee Eduskuntatutkimuksen keskuksessa erikoistutkijana. Hän on perehtynyt erityisesti toisen maailmansodan jälkeiseen Suomen historiaan. Luento perustuu hänen, Ville Pitkäsen, Mari K. Niemen ja Sini Ruohosen laatimaan kirjaan ”Kamppailu vallasta – Eduskuntavaalikampanjat 1945–2015 (Docendo 2016)

Lisätty 29.3.2017