Agricola » Ajankohtaista » Tapahtumakalenteri » Tapahtuma » 2098

Seminaari "Kasvatuksen mieli ja muistot", Tieteiden talo, Helsinki 11.5.

Ajankohta:11.5.2017 klo 10:00
Paikka:Kirkkokatu 6, Helsinki, Suomi

Kasvatuksen mieli ja muistot -seminaari 11.5.2017, Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki

Kasvatukseen, kouluun ja opiskeluun liittyvät muistot ja kokemukset vaikuttavat vahvasti läpi elämän. Millaisilla aineistoilla ja tutkimusmenetelmillä näitä muistoja, kokemuksia ja tunteita voidaan tavoittaa ja tutkia?

Kasvatushistorian elämäkerta- ja muistitietotutkimuksen verkosto (KEMU) yhdessä muistitietotutkijoiden verkoston FOHNin, Nuorisotutkimusseuran, Suomen Historiallisen Seuran, SELMA (Centre for the Study of Storytelling, Experientiality and Memory) sekä Kasvatuksen ja koulutuksen historian seuran kanssa monitieteisen seminaarin, jossa pohditaan kasvatukseen liittyvien muistojen ja kokemusten tutkimuksen lähteitä, metodeita ja näkökulmia. Seminaari järjestetään kollegamme, historiantutkija Saara Tuomaalan muistoksi. Hän teki kasvatuksen muistitietohistorian alalla uusia uria uurtavaa tutkimusta.

Seminaari on ilmainen ja siihen ovat tervetulleita kaikki aihepiiristä kiinnostuneet. Kutsuttujen esitelmien lisäksi on varattu aikaa työryhmille, jossa osallistujat esittelevät omia tutkimuksiaan tai aihetta koskevia teoreettisempia pohdintojaan. Omien ja työryhmien esitelmäehdotuksien ilmoittautumisaika on päättynyt. Niiden, jotka eivät pidä omaa esitystä, tulee täyttää oheinen ilmoittautumislomake (iltapäivän kahvituksen järjestämisen vuoksi), ilmoittautumisaika päättyy 8.5: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/16184/lomake.html.

10.00–10.10 Tervetuloa
                        Tutkimuspäällikkö, dosentti Kaisa Vehkalahti, Nuorisotutkimusverkosto & Kasvatushistorian
                        elämäkerta- ja muistitietotutkimuksen verkosto

10.10–10.50  Kirjailija Sirpa Kähkönen: Pienet tytöt - maailman vaietuin ihmisryhmä