Agricola » Ajankohtaista » Tapahtumakalenteri » Tapahtuma » 2103

Ajankohta:4.5.2017 klo 14:00 – 4.5.2017 klo 16:00
Paikka:Hallituskatu 1, Helsinki, Suomi

Ohjelma

Sakari Topeliuksen Maamme kirja ilmestyi alun perin ruotsiksi 1875. Suomeksi se ilmestyi jo seuraavana vuonna. Teosta käytettiin oppikirjana Suomen kouluissa 1940-luvulle saakka. Maamme kirjalla on siis kasvatettu monta sukupolvea suomalaisia. Liekö kirjan nimi tai jotkin muut syyt vaikuttaneet siihen, että Topeliuksen teos on inspiroinut monia suomalaisia aina tähän päivään saakka.

SKS:n itsenäisyyden juhlavuoden seminaarissa Maamme-kirjoista ovat kertomassa ja keskustelemassa myöhempien Maamme-kirjojen tekijät ja tutkijat professori Marjo Kaartinen, dosentti Kati Mikkola, kirjailija Roman Schatz ja filosofian tohtori Allan Tiitta. Keskustelua johdattelee professori Seppo Knuuttila.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista.
SKS:n juhlasaliin mahtuu 100 henkeä.

Lämpimästi tervetuloa!

Sisäänkäynti liikuntaesteisille on SKS:n Mariankadun puoleiselta ulko-ovelta

Lisätty 24.4.2017

Lisätietojahttp://www.finlit.fi/fi/ajankohtaista/tapahtumakalenteri/maamme-kirjat#.WP3h42fYW70