Agricola » Ajankohtaista » Tapahtumakalenteri » Tapahtuma » 2171

Ajankohta:13.12.2017 klo 18:00
Paikka:Linnankatu 2, Turku, Suomi

13.12. Paneelikeskustelu ”Turun akatemia ja yliopistokaupungin arki”, vetäjänä FT Panu Savolainen

Panelistit: Topi Artukka, Heli Rantala, Mari Välimäki

Turku oli 1600–1800-luvuilla lähes kahden vuosisadan ajan yksi Ruotsin harvoista yliopistokaupungeista. Akatemian opiskelijoita, virkakuntaa ja palveluskuntaa kuten puutarharenkejä oli enimmillään lähes kymmenesosa kaupungin. Akateeminen yhteisö oli näkyvä osa kaupungin arkielämää. Toisaalta akateemiset juhlat ja promootiot toivat Turun katukuvaan väläyksen keskiajalta juontuvaa seremoniallista perinnettä. Paneelikeskustelussa pohditaan, millaista oli opiskelijoiden arki, miten muu kaupunkiyhteisö koki akateemisen yhteisön läsnäolon ja miten akatemian toiminta näkyi kaupungin arjessa. Paneeli on osa 200 vuotta täyttävän Akatemiatalon juhlavuotta.

Lisätty 5.9.2017