Agricola » Ajankohtaista » Tapahtumakalenteri » Tapahtuma » 2186

Ajankohta:11.10.2017 klo 16:30 – 11.10.2017 klo 17:30
Paikka:Snellmaninkatu 13, Helsinki, Suomi

Ohjelma

Tunnetko 2000-luvulla syntyneen Siirin, Fransin tai Väinön? Nyt suosittuja ovat myös uudet kansainväliset nimet, kuten Erin, Isla, Luka tai Noel. SKS:n kirjakeskiviikona keskustellaan etunimistä suomalaisen nimipäiväkalenterin ylläpitäjän Minna Saarelma-Paukkalan johdolla.

Uusi Etunimikirja kertoo, miltä suomalaisten etunimet näyttävät tänä päivänä, ja kuinka omaperäistä tai kansainvälistä nimistömme on. Suomalaisten nimenanto on nyt huomattavasti aiempaa yksilöllisempää: yhä useampi lapsi saa erikoisen, jopa vanhempien itse keksimän etunimen. Myös maahanmuuttajien nimet ovat monipuolistaneet suomalaista etunimistöä.

Kirjan kirjoittaja Minna Saarelma-Paukkala on nimistöntutkimuksen dosentti ja Helsingin yliopiston Kalenteripalvelut Oy:n toimitusjohtaja.

Kirjakeskiviikkona Etunimikirja on tarjouksessa tilaisuuden aikana 22,00 euron hintaan (norm. 30 euroa). Lisäksi saat tilaisuuden aikana 25 % alennuksen kaikista muista SKS:n normaalihintaisista kirjoista.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Tiedekirjaan Snellmaninkadulle!

Lisätty 12.9.2017

Lisätietojahttp://www.finlit.fi/fi/ajankohtaista/tapahtumakalenteri/mita-nimesi-kertoo#.WbeHqcbYW70
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura tiedotus@finlit.fi