Agricola » Ajankohtaista » Tapahtumakalenteri » Tapahtuma » 2277

Mansikoita ja mustikoita II. Aleksis Kivi ja suomalainen runokieli

Ajankohta:8.11.2017 klo 09:45
Paikka:Hallituskatu 1, Helsinki, Suomi

Mansikoita ja Mustikoita II – Aleksis Kivi ja suomalainen runokieli -seminaari jatkaa kesäkuussa pidettyä ensimmäistä osaa sekä aiempien Kiven runouden Kanervala-seminaarien sarjaa.

9:45–10:00 Jyrki Nummi: Avauspuheenvuoro
10:00–10:30 Pirjo Lyytikäinen: ”Lintukoto” ja tunteet
10:30–11:00 Mikko Turunen: ”Alma” ja lempeän kuoleman aihelma Kiven lyriikassa

Kahvitauko

11:15–11:45 Eeva-Liisa Bastman: Muuan jälkimuisto: ”Härkä-Tuomo”
11:45–12:15 Outi Oja: ”Sulhanen portilla ja leimuvat lyhteet”. Eskon häävirren suhde arkkiveisuihin

Lounastauko (omakustanteinen)

13:30–14:00 H. K. Riikonen: Aleksis Kivi ja August Ahlqvist - heidän merkityksensä suomalaisen runouden traditioille
14:00–14:30 Sakari Katajamäki: Samuel Gustaf Bergh – Kiveä vanhempi Kallio
14:30–15:00 Torsten Pettersson: Luomakunnan järjestys ja ihmisen osa: Aleksis Kivi ja Erik Johan Stagnelius
15:00– Lopetuspuheenvuoro

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista.
SKS:n juhlasaliin mahtuu 100 henkeä.

Lämpimästi tervetuloa!

Sisäänkäynti liikuntaesteisille on SKS:n Mariankadun puoleiselta ulko-ovelta (ks. Esteettömyys).

Tilaisuuden järjestävät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Helsingin yliopisto ja Kotimaisten kielten keskus. Järjestelytyöryhmään kuuluvat Jyrki Nummi, Satu Grünthal, Vesa Haapala, Sakari Katajamäki, Ossi Kokko ja Petri Lauerma.

Tapahtuma on osa Helsingin yliopiston kotimaisen kirjallisuuden tutkijaseminaaria.

Kanervala-seminaareihin pohjautuva artikkelikokoelma Kanervakankaalla. Näkökulmia Aleksis Kiven runouteen (toim. Päivi Koivisto) on saatavissa osoitteesta http://blogs.helsinki.fi/kirjallisuuspankki/joutsensvanen-kanervakankaalla/.

Lisätty 25.10.2017

Lisätietojahttp://www.finlit.fi/fi/ajankohtaista/tapahtumakalenteri/mansikoita-ja-mustikoita-ii#.WfAg3nZx3b0
SKS/Edith edith@finlit.fi