Maarian kirkko ja primitiivinen taide

Foorumilla julkaistaan lukijoiden historia-aiheisia matkailujuttuja, matkustusvinkkejä ja kuvia. Siellä pohditaan myös teoreettisemmin turismin ja historian suhdetta.

Valvojat: Marjo Pihlajaniemi, Riitta Oittinen, Klaus Lindgren, Kati Parppei, Jukka Palm, Anu Lahtinen, Agricola, Jouko Nurmiainen, Annastiina Mäkilä

Pyry von Bagh
Viestit: 1
Liittynyt: 09.12.16 11:45

Maarian kirkko ja primitiivinen taide

Viesti Kirjoittaja Pyry von Bagh » 09.12.16 12:53Turun Räntämäessä sijaitsee eräs maamme keskiaikaisen rakennus- ja kuvataiteen monumenteista. Nimittäin Maarian kirkko. Kirkossa vierailua ei valitettavasti ole tehty liian helpoksi, mutta se onnistuu joka tapauksessa sunnuntaisin jumalanpalvelusten yhteydessä, sekä useimpina kesäpäivinä, mikäli vierailijalla sattuu olemaan hyvä tuuri suntion läsnäolon suhteen. Mikäli vierailija sattuu olemaan niin onnekas, että hän pystyy kirkossa vierailemaan, niin visiitti on ehdottomasti vaivan arvoinen.

Tämän 1400-luvun ensimmäisellä puoliskolla rakennetun kirkon omalaatuisin ominaisuus ja suurin vetonaula ovat sen runsaat primitiiviset punamultamaalaukset, jotka koristavat sen sisätilojen seiniä ja kattoa. Maalauksissa esiintyy runsaasti abstraktia symboliikkaa, henkilökuvauksia, sekä laiva-aiheita. Seuraavaksi joitain esimerkkejä.Paikalla ollessa kannattaa kiinnittää huomiota myös vanhan hautausmaan hautoihin, sekä vanhaan 1700-luvulla rakennettuun pappilaan. :-)

-Pyry von Bagh