Museoiden uudistettu arviointimalli julkaistu

Tähän foorumiin voi lähettää historiaa käsitteleviä uutisia ja tiedotteita. Lähetä tiedot tapahtumista ja seminaareista tapahtumakalenteriin.

Valvojat: Marjo Pihlajaniemi, Riitta Oittinen, Klaus Lindgren, Kati Parppei, Jukka Palm, Anu Lahtinen, Agricola, Jouko Nurmiainen, Annastiina Mäkilä, Tapio Onnela

Lea Murto-Orava
Viestit: 394
Liittynyt: 21.11.05 15:09
Viesti:

Museoiden uudistettu arviointimalli julkaistu

Viesti Kirjoittaja Lea Murto-Orava » 26.05.16 07:44

Museoiden käyttöön on avattu uudistettu arviointimalli, joka tukee museon toiminnan kehittämistä. Mallin on toteuttanut Museovirasto yhdessä museoiden kanssa. Mallin avulla museo voi tunnistaa omia vahvuuksiaan ja kehittämispainopisteitä sekä tarkastella toimintaansa tavoitteellisuuden ja vaikuttavuuden näkökulmista.

Uusi arviointimalli painottaa toimintaympäristön, asiakkuuksien ja yhteisöjen sekä museon oman osaamisen ja sisältöjen merkitystä menestyksekkään toimintakonseptin kehittämisessä.

Arviointimalli on tarkoitettu suomalaisille ammatillisesti hoidetuille museoille ja sen käyttäminen on maksutonta. Arviointi- ja kehittämistyötä tukeva verkkopalvelu on osoitteessa http://www.museoarviointi.fi.

Museoilla on ollut käytössään arviointimalli vuodesta 2007. Uudistus päivittää arviointimallin vastaamaan museoiden muuttunutta toimintaympäristöä ja yhteiskunnan odotuksia.

Lisätietoa:
Erikoisasiantuntija Eeva Teräsvirta, puh. 0295 33 6012
Erikoisasiantuntija Tapani Sainio, puh. 0295 33 6014
etunimi.sukunimi@museovirasto.fi