Museot käynnistävät itsenäisyyden juhlavuoden loppiaisviikonloppuna

Tähän foorumiin voi lähettää historiaa käsitteleviä uutisia ja tiedotteita. Lähetä tiedot tapahtumista ja seminaareista tapahtumakalenteriin.

Valvojat: Marjo Pihlajaniemi, Riitta Oittinen, Klaus Lindgren, Kati Parppei, Jukka Palm, Anu Lahtinen, Agricola, Jouko Nurmiainen, Annastiina Mäkilä, Tapio Onnela

Lea Murto-Orava
Viestit: 394
Liittynyt: 21.11.05 15:09
Viesti:

Museot käynnistävät itsenäisyyden juhlavuoden loppiaisviikonloppuna

ViestiKirjoittaja Lea Murto-Orava » 04.01.17 12:40

Museot juhlistavat itsenäisyyden juhlavuoden avausta monipuolisella ohjelmalla loppiaisviikonloppuna 6.–8.1.2017. Tapahtumaan osallistuu 150 museota eri puolilla Suomea.

Itsenäisyyden juhlavuoteen liittyvien näyttelyjen lisäksi museovieraat voivat osallistua muun muassa teemaopastuksille ja työpajoihin, viettää yhteisiä kahvihetkiä sekä nauttia esimerkiksi musiikista ja muista näytöksistä. Monen museon ohjelmassa on huomioitu erityisesti lapset ja lapsiperheet.

Loppiaisviikonlopun museojoukko on moninainen. Yhteiseen juhlaan voi osallistua niin suurissa kansallisissa museoissa kuin pienemmissä kotiseutumuseoissa, jotka ovat usein avoinna vain kesällä. Lisäksi tempaukseen osallistuu monia erikois- ja taidemuseoita.

Oman vierailukohteen ja suosikkiohjelman voi poimia museo100.fi-sivuston kampanjaosion kautta: http://bit.ly/2iA64AP Kohteita voi hakea esimerkiksi paikkakunnan mukaan.

Loppiaistapahtuman toteutuksesta vastaa Yhteinen perintö -hanke, jonka tavoitteena on tarjota näkyvyyttä museoiden ohjelmalle ja yhdessä museoiden kanssa aktivoida yleisöjä juhlavuoden viettoon. Hankkeen toteuttavat yhteistyönä valtakunnalliset museotoimijat Kansallisgalleria, Luonnontieteellinen keskusmuseo, Museovirasto, Kansallismuseo, Suomen kotiseutuliitto ja Suomen museoliitto.

Lisätietoja:

http://www.museo100.fi

Janne Tielinen
Projektisuunnittelija
Suomen museoliitto
044 4300 706
janne.tielinen@museoliitto.fi

Palaa sivulle “Uutisia historiasta”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija