Vuoden arkistoteoksi valittiin Helsingin Sanomien Aikakone

Tähän foorumiin voi lähettää historiaa käsitteleviä uutisia ja tiedotteita. Lähetä tiedot tapahtumista ja seminaareista tapahtumakalenteriin.

Valvojat: Marjo Pihlajaniemi, Riitta Oittinen, Klaus Lindgren, Kati Parppei, Jukka Palm, Anu Lahtinen, Agricola, Jouko Nurmiainen, Annastiina Mäkilä, Tapio Onnela

Tapio Onnela
Viestit: 4741
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti:

Vuoden arkistoteoksi valittiin Helsingin Sanomien Aikakone

Viesti Kirjoittaja Tapio Onnela » 01.12.17 12:21

Kuva
Arkistojen päivän toimikunta on valinnut yksimielisesti Vuoden arkistoteon saajaksi Helsingin Sanomien digitaalisen Aikakone-arkistopalvelun. Kyseinen palvelu tuo yleisön ulottuville yli 30 000 näköislehteä vuosilta 1904 - 1997. Arkiston avaamista lehden digitilaajille voidaan pitää kulttuuritekona, joka helpottaa aineistoa käyttävien tutkijoiden työtä sekä lisää suuren yleisön kiinnostusta historiallisia sanomalehtiarkistoja kohtaan. Helsingin Sanomien lehtiarkisto on ainutlaatuinen ikkuna 1900-luvun yhteiskuntaan ja sen sisällöt koskettavat huomattavaa osaa suomalaisista.

Vuoden arkistoteko on vuonna 2004 aloitettu tempaus. Tempauksella halutaan nostaa esille arkistojen kannalta tärkeitä tekoja rohkaisemalla ja palkitsemalla aktiivisuutta, hyviä ideoita ja konkreettista arkistotyötä.

* HS Aikakone