Lingsoftin historia ladattavissa netistä

Ilmoita täällä uusista historia-alan, yhteiskuntatieteen tai kulttuuritutkimuksen julkaisuista, verkkosivuista, arkistojulkistuksista, ohjelmista tai muista medioista.

Valvojat: Marjo Pihlajaniemi, Riitta Oittinen, Klaus Lindgren, Kati Parppei, Jukka Palm, Anu Lahtinen, Agricola, Jouko Nurmiainen, Annastiina Mäkilä, Tapio Onnela

Tapio Onnela
Viestit: 4636
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti:

Lingsoftin historia ladattavissa netistä

ViestiKirjoittaja Tapio Onnela » 26.01.17 16:05

Timo Tarmio kirjoittaman Lingsoftin historian ensimmäinen osa Kieli ja uusi talous Lingsoftin historia – I osa Ihmiset ja innovaatiot 1986–2002 on ilmestynyt ja se on ladattavissa maksutta netistä.

Lingsoftin perustajat, Helsingin yliopiston yleisen kielitieteen professori Fred Karlsson ja kieliteknologian professori Kimmo Koskenniemi, liikkuivat maailmanluokan innovaatioillaan digitalisaation ja uuden talouden syntymailla jo silloin, kun suuri murros oli vielä vain enne ja lupaus.

FL Timo Tarmion kirjoittama Lingsoftin historian ensimmäinen osa valottaa kieliteknologian kehitysta uuden vuosituhannen alkuvuosiin, ohi Internetin tulon ja puheteknologian maihinnousun.

Uuden talouden maailmanvaliot – Google, Amazon, Apple, IBM, Facebook – ovat kaikki kielellisen analyysin kaupallisia osaajia. Tämä on myös Lingsoftin maailma. Teos pohtii teknologisoidun kielen roolia myös historian muutosdynamiikan moottorina: kuinka digitalisaatio on oman ympäristömme kielellisyyden kiihdyttämö ja tunneaaltoja synnyttävä luonnonvoima. Auttaako tämä ymmärtämään myös Brexit- ja Trump-ilmiöita?

Teos on ladattavissa maksutta osoitteesta http://www.lingsoft.fi/historia

Kuva
Kuva: Fred Karlsson ja Kimmo Koskenniemi syksylla 1983. Liisa Karvonen. Teoksen kuvitusta.

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija