Suomalaisen jazzin historiaa multimediateoksena

Ilmoita täällä uusista historia-alan, yhteiskuntatieteen tai kulttuuritutkimuksen julkaisuista, verkkosivuista, arkistojulkistuksista, ohjelmista tai muista medioista.

Valvojat: Marjo Pihlajaniemi, Riitta Oittinen, Klaus Lindgren, Kati Parppei, Jukka Palm, Anu Lahtinen, Agricola, Jouko Nurmiainen, Annastiina Mäkilä, Tapio Onnela

Tapio Onnela
Viestit: 4739
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti:

Suomalaisen jazzin historiaa multimediateoksena

Viesti Kirjoittaja Tapio Onnela » 11.10.17 15:01


Musiikkiarkisto on julkaissut satavuotiaan Suomen kunniaksi uudistetun sähköisen laitoksen Jukka Haaviston teoksesta ”Puuvillapelloilta kaskimaille. Jatsin ja jazzin vaiheita Suomessa.” E-kirjan voi ladata veloituksetta Musiikkiarkiston verkkosivuilta.

Musiikkineuvos Jukka Haavisto kartoittaa teoksessaan jazzimme vaiheita ja sitä ympäröivää elämää rennon vauhdikkaasti – huumorilla ja asiantuntemuksella. ”Puuvillapelloilta kaskimaille” on vielä nykyäänkin ainoa kokonaisesitys suomalaisen jazzin historiasta 1920-luvulta 1990-luvun vaihteeseen.

Musiikkiarkiston julkaisema e-kirja perustuu pääosin Otavan vuonna 1991 julkaisemaan laitokseen, mutta alkuperäistä tekstiä on täydennetty äänellä ja kuvilla. Kirjaan lisätyt valokuvat kertovat oman tarinansa suomalaisen jazzin historiasta. Mukana on myös suomalaisen jazzin keskeisiä levytyksiä, jotka on toteutettu Spotify-linkkeinä. Lisäksi kuullaan muusikoiden omaa ääntä, sillä kirjassa on linkkejä Musiikkiarkiston haastatteluihin, joissa suomalaisen jazzin vaikuttajat kertovat omasta urastaan.
***


* Jukka Haavisto: Puuvillapelloilta kaskimaille. Jatsin ja jazzin vaiheita Suomessa. Helsinki: Musiikkiarkisto JAPA, 2016 (epub)Julkaistu CC 4.0 Nimeä -lisenssillä ISBN 978-952-68364-1-6

* Musiikkiarkiston julkaisut