Snellman-lähdeportaali

Ilmoita täällä uusista historia-alan, yhteiskuntatieteen tai kulttuuritutkimuksen julkaisuista, verkkosivuista, arkistojulkistuksista, ohjelmista tai muista medioista.

Valvojat: Marjo Pihlajaniemi, Riitta Oittinen, Klaus Lindgren, Kati Parppei, Jukka Palm, Anu Lahtinen, Agricola, Jouko Nurmiainen, Annastiina Mäkilä, Tapio Onnela

Tapio Onnela
Viestit: 4739
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti:

Snellman-lähdeportaali

Viesti Kirjoittaja Tapio Onnela » 02.01.18 10:58

Kuva

J. V. Snellmanin kootut teokset löytyvät nyt Snellman-lähdeportaalista. Lähdeportaalissa alkuperäinen 25.000-sivuinen lähdeaineisto tulkitaan, selitetään ja jaetaan sähköisesti. Se on varustettu täydellisillä hakuominaisuuksilla kaikille avoimesti maksutta ja vapaaseen käyttöön. Lähdeportaalin sisältöä voivat hyödyntää niin tutkijat, opettajat, koululaiset, puheen pitäjät, poliitikot, kansalaisvaikuttajat kuin muutkin kansalaiset. Tietokannan toiminnallisuus ja käyttöominaisuudet tekevät aineiston käytöstä erittäin vaivatonta ja monipuolista.

Snellman-instituutti julkaisi vuonna 2017 J. V. Snellmanin kootut teokset Snellman-lähdeportaalin muodossa. Lähdeportaali on toteutettu yhteistyössä Edita Publishingin kanssa, Olvi-säätiön rahoittamana.

* Snellman-lähdeportaali

Kuva
Kuva: Yksityiskohta litografiasta, jossa Snellman (ryhmässä kesk.) keskustelee August Blanchen ja G. H. Mellinin kanssa Tukholmassa 1839.(Snellmanin lähdeportaali)