Kansalliskirjaston digitaalisten lehtien kokoelma ulottuu nyt vuoteen 1929

Ilmoita täällä uusista historia-alan, yhteiskuntatieteen tai kulttuuritutkimuksen julkaisuista, verkkosivuista, arkistojulkistuksista, ohjelmista tai muista medioista.

Valvojat: Marjo Pihlajaniemi, Riitta Oittinen, Klaus Lindgren, Kati Parppei, Jukka Palm, Anu Lahtinen, Agricola, Jouko Nurmiainen, Annastiina Mäkilä, Tapio Onnela

Tapio Onnela
Viestit: 4739
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti:

Kansalliskirjaston digitaalisten lehtien kokoelma ulottuu nyt vuoteen 1929

Viesti Kirjoittaja Tapio Onnela » 04.01.18 19:01

Kuva

Kansalliskirjaston digitoimat historialliset sanoma- ja aikakauslehdet ovat avoimessa verkkokäytössä ajalta 1771 – 1929. Aiemmin avoimessa verkkokäytössä olivat lehdet, jotka oli julkaistu 1919 tai sitä ennen.

Digi.kansalliskirjasto.fi – palvelu tarjoaa tuhansia lehtinimekkeitä eri puolilta Suomea. Mukana ovat kaikki sanomalehdet ja aikakaudella julkaistut ns. yleiset aikakauslehdet. Lehtien kautta voi seurata uutisia ja tapahtumia niin läheltä kuin kaukaa tai seurata yleistä yhteiskunnan ja kulttuurin kehitystä.

Uusien lehtien tulon avoimeen verkkokäyttöön mahdollisti Kansalliskirjaston ja tekijänoikeusjärjestö Kopioston välinen sopimus, joka on voimassa vuoden 2018 ajan.

Aineistot ovat käytössä osoitteessa: https://digi.kansalliskirjasto.fi
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva