Laiva NIKOLAI II / NAUTILUS rakennettu Hietalahden telakalla

Tähän foorumiin voi jättää historiaan liittyviä kysymyksiä. Foorumien toimittajat ja lukijat pyrkivät etsimään kysymyksille vastauksia.

Valvojat: Marjo Pihlajaniemi, Riitta Oittinen, Klaus Lindgren, Kati Parppei, Jukka Palm, Anu Lahtinen, Agricola, Jouko Nurmiainen, Annastiina Mäkilä

OuDog
Viestit: 1
Liittynyt: 11.07.16 23:34

Laiva NIKOLAI II / NAUTILUS rakennettu Hietalahden telakalla

Viesti Kirjoittaja OuDog » 11.07.16 23:58

Hei kaikki,

Olen uusi käyttäjä, isäni (historioitsija) ehdotti kysymään teiltä suurilta ja mystisiltä tietäjiltä, tietääkö tai osaako kukaan edes ohjata minua oikeaan suuntaan, etsiessäni tämän taianomaisen, yli satavuotiaan laivan historiaa.
Alus on kiinnitetty tänäkin päivänä Vironaltaaseen, Pakkahuoneenlaituriin, Vanhan Kauppahallin viereen.

Tiedän pieniä murusia aluksen historiasta, kuinka viimeisin Tsaari (Nikolai II) määräsi laivan sotilaskäyttöön ensimmäisen maailmansodan aikana, että alusta on käytetty meritutkimukseen ja ilmeisesti ankeriaiden kuljettamiseen Saksasta. Alus on alunperin (1903) rakennettu Hietalahden telakalla ja on ilmeisesti viimeinen yhä olemassa oleva laiva, joka tätä mallia edustaa. (Kaikki muut vastaavanlaiset laivat on vissiin romutettu)

Yritän kirjoittaa historiikkia aluksen elinkaaresta turisteille luettavaksi, enkä halua "oikoa mutkia suoraksi".

Kaikki apu on tarpeen ja toivonkin mahdollisimman paljon tietoa, tarinoita ja myös kaikki viittaukset ovat tervetulleita.

Tietoja kaipaa,
Otso Ilmari Jaakonpoika Pöyhönen
otso.poyhonen@gmail.com