Tuomo Yrttiaho
Viestit: 201
Liittynyt: 18.04.11 09:40

Vuoden museopedagoginen teko 2012 myönnettiin Taide jää mieleen -hankkeelle



Kotihoidon työntekijöiden työhyvinvointihanke taidemuseossa

Vuoden museopedagoginen teko 2012 -palkinto myönnetään Aboa Vetus &
Ars Nova -museon ja Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimen yhteishankkeelle Taide jää mieleen. Työsuojelurahaston rahoittama hanke pyrkii parantamaan kaupungin kotihoidon työntekijöiden työhyvinvointia nykytaiteen keinoin.

Helmikuussa 2012 alkaneet Taide jää mieleen -tapaamiset ovat tuoneet kotihoidon työntekijät työajalla nykytaiteen museoon. Taiteen äärellä vietetyt iltapäivät ovat mahdollistaneet työyksikön kiireettömän yhdessä olemisen ja mielekkään tekemisen työpaikan ulkopuolella. Tapaamisilla on etsitty itselle sopivaa tapaa taiteen kohtaamiseen esimerkiksi nykytaiteen tekniikoita, kerronnan keinoja ja sisältöjä kartoittamalla. Vuoden loppuun jatkuva hanke pyrkii selvittämään, miten ja millä menetelmillä museot voisivat edistää hyvinvointia kokoelmiensa ja toimintansa avulla.

Kulttuuri liikauttaa aina mieltä ja taide jää mieleen

Museopedagoginen yhdistys Pedaali ryn jakaman vuoden museopedagoginen teko -tunnustuksen tavoitteena on nostaa esiin esimerkillisiä ja huomionarvoisia museoiden yleisötyötekoja. Palkitsemalla Taide jää mieleen -hankkeen yhdistys nostaa esiin kulttuurilaitosten merkityksen kaikille avoimena taiteen kokemisen ja oppimisen paikkana. Huomion osoituksen toivotaan kannustavan taide- ja kulttuurilaitoksia pitkäjänteiseen ja järjestelmälliseen yleisöyhteistyöhön sosiaali- ja terveydenhuollon hoito- ja palveluyksiköiden kanssa ja kehittämään pysyviä palvelukonsepteja terveyden edistämiseen kulttuurin ja taiteen keinoin.

Tänä vuonna tunnustuspalkinto luovutettiin Taide jää mieleen -hankkeen edustajille näyttelykuratointia ja museopedagogiaa käsittelevän It´s all Mediating -seminaarin yhteydessä Helsingissä, Kiasma-teatterissa torstaina 31.5.2012 klo 16.15. Tunnustuspalkinto käsittää kunniakirjan ja taiteilija Kalle Hammin tekemän Pedaali-pienoisveistoksen.


Vuoden museopedagoginen teko -palkinnon ovat aiemmin saaneet:

2011 Uudenmaan taidetoimikunnan monikulttuurisuusläänintaiteilija Outi Korhonen 2010 Tampereen kaupungin museopalvelujen TAITE-yksikkö
2009 Jyväskylän Kulttuuriluotsi -toiminta
2008 Museologia tänään -julkaisu (toim.) Pauliina Kinanen, julkaisija Suomen Museoliitto
2007 Opetushallituksen suunnittelija Heljä Järnefelt
2006 Turun opetustoimen Kulttuuripolku -työryhmä



Lisätietoja Taide jää mieleen -hankkesta:
Johanna Lehto-Vahtera, museonjohtaja, Aboa Vetus & Ars Nova,
p. 0207 181 633
johanna.lehto-vahtera@aboavetusarsnova.fi,
http://www.aboavetusarsnova.fi

Elli Liippo, taideohjaaja, Aboa Vetus & Ars Nova, p. 0207 181 642
elli.liippo@aboavetusarsnova.fi,
http://www.aboavetusarsnova.fi

Anne Rauhala, kotihoidon johtaja, Turun kaupunki, sosiaali- ja terveystoimi
p. 050 5955 058, anne.rauhala@turku.fi

Lisätietoja Vuoden museopedagoginen teko -palkinnosta:
Erja Salo, Pedaalin puheenjohtaja, p. 044 2706 216
erja.salo@fmp.fi,
http://www.pedaali.fi

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”