Lea Murto-Orava
Viestit: 394
Liittynyt: 21.11.05 14:09
Viesti: Kotisivu

”Kysy museolta” -verkkotietopalvelun koordinointi- ja kehittämisvastuu siirtyi Museovirastolle

”Kysy museolta” -palvelun koordinointi- ja kehittämisvastuu on siirtynyt vuoden 2014 alusta lukien Suomen valokuvataiteen museolta Museovirastolle. Koordinointivastuun vaihdolla pyritään turvaamaan palvelun jatkuvuus ja kehitystyö myös tulevaisuudessa. Muutos ei näy käytännön tasolla palvelun toiminnoissa. ”Kysy museolta” (http://www.kysymuseolta.fi) on seitsemän suomalaisen museon verkkotietopalvelu, jonka kautta museot vastaavat erikoisalaansa liittyviin kysymyksiin. Palvelussa mukana olevien museoiden määrän toivotaan tulevaisuudessa kasvavan.

”Kysy museolta” perustuu Suomen valokuvataiteen museon vuonna 2011 ideoimaan ja käyttöön ottamaan palveluun. Sen kautta kuka tahansa voi lähettää kysymyksiä kuvineen seitsemälle eri erikoisalaa edustavalle museolle. Suomen valokuvataiteen museo jatkaa edelleen yhtenä palvelussa mukana olevista museoista. Sen lisäksi palvelussa kysymyksiin vastaavat Designmuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Lusto - Suomen Metsämuseo, Suomen maatalousmuseo Sarka, Teatterimuseo ja Tekniikan museo.

”Kysy museolta” -palvelu on herättänyt kiinnostusta ja tulevaisuudessa mukana olevien museoiden verkoston toivotaan laajentuvan. Palvelu taustaohjelmistoineen on suunniteltu siten, että se on helposti otettavissa käyttöön myös muissa museoissa ja muistiorganisaatioissa. Sivuston teknisestä toteutuksesta vastaa Flo Apps Oy ja käyttöliittymäsuunnittelusta Kide Concepts.

Mahdollisuuksista liittyä ”Kysy museolta” -verkostoon tiedotetaan lisää keväällä.

”Kysy museolta” -verkkotietopalvelu: http://www.kysymuseolta.fi

Lisätietoja:
Janne Tielinen, erikoisasiantuntija, Museovirasto, Kehittämispalvelut, janne.tielinen@nba.fi, puh. 040 128 6147
Anu Niemelä, erikoisasiantuntija, Museovirasto, Kehittämispalvelut, anu.niemela@nba.fi, puh. 040 128 6015
Maria Virtanen, amanuenssi, Suomen valokuvataiteen museo, maria.virtanen@fmp.fi, puh. 050 347 1475

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”