Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Tieliikennehistorian Mobilia-palkinto Erkki Liljalle

Vuoden 2014 tieliikennehistorian Mobilia-palkinto on myönnetty teokselle Jäämerenkäytävä ─ Pohjois-Suomen rata- ja tiehankkeiden historia, näkijöitä – tekijöitä – kulkijoita – salaisia suunnitelmia (Hipputeos Oy Raimo Niemelä. 2013).

Kirjan kirjoittaja Erkki Lilja (s. 1939) on pitkän linjan tieliikennehistorian tuntija, joka teki työuransa Tielaitoksella suunnittelijana. Hän on erikoistunut Lapin tieliikennehistorian tutkimiseen.

Liljan teos on helposti lähestyttävä yleiskatsaus rauta- ja maantiehankkeisiin Suomen alueelta Jäämeren rannalle. Palkintolautakunnan mukaan kirjoittaja on syvällisesti paneutunut aiheeseen. Kirjallisuus on pääosin tuoretta ja sitä on käytetty luovasti. Arkistotyötä ei ole kaihdettu.

Mobilia säätiö jakaa joka toinen vuosi 4 000 euron arvoisen tieliikennehistorian Mobilia-palkinnon. Viimeisin palkinto jaettiin säätiön vuosipäivänä 30.1.2014. Voittajan valitsi lautakunta, jonka puheenjohtajana toimi filosofian tohtori Marko Tikka.

Tieliikennehistorian Mobilia-palkinto voidaan myöntää tutkijalle, tutkijaryhmälle, opiskelijalle, toimittajalle, tai muulle henkilölle, joka on julkaissut elokuun 2011 jälkeen tieliikenteen alalta historiakirjan, tutkimuksen, opinnäytetyön, dokumenttiohjelman, CD-rom -ohjelman tai muun paperi- tai sähköisessä muodossa julkaistun teoksen.

Aiemmin myönnetyt Mobilia-palkinnot:
Vuonna 2004 Jari Kurkinen
Vuonna 2006 Tapani Mauranen
Vuonna 2008 Kimmo Antila
Vuonna 2010 Eeva Korsisaari
Vuonna 2012 Lehtonen, Laitinen, Rajasalo

Lähde: Mobilian tiedote

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”