Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Ehdota vuoden museota tai vuoden museoviestintätekoa

Suomen museoliitto ja ICOM Suomen komitea jakavat vuosittain kaksi museoalan tunnustuspalkintoa: Vuoden museo -palkinnon ja vuoro vuosittain jaettavan Vuoden museojulkaisu- ja Vuoden museoviestintäteko -palkinnon. Lisäksi palkintolautakunta voi halutessaan jakaa Vuoden erikoispalkinnon. Vuosittain jaettavat palkinnot myönnetään hakemuksen perusteella. Vuoden erikoispalkinnosta palkintolautakunta tekee itsenäisen päätöksen.

Vuoden museo -tunnustuspalkinto myönnetään museolle, joka on omalla toiminta-alueellaan edistänyt merkittävällä tavalla museoalan/museotoiminnan yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Museon toiminta tuo uusia tai erilaisia näkökulmia, ideoita ja ajatuksia museoalalle. Vuoden museo -palkinto voi olla tunnustus kokoelmiin, näyttelyihin, museopedagogiaan liittyvistä saavutuksista tai muusta innovatiivisesta toiminnasta.

Vuonna 2015 on vuorossa Vuoden viestintäteko -palkinnon jakaminen onnistuneelle, positiivisesti erottuvalle viestintäteolle. Vuoden viestintäteolla voidaan huomioida myös museoalan ulkopuolinen taho.

Huom. Julkaisut eivät ole mukana viestintäpalkinnon arvioinnissa.

Palkintolautakunnan jäsenet ovat Anne Sjöström (puheenjohtaja), Merja Heiskanen, Kimmo Levä, Liisa Lindgren, Päivi Salonen, Kaisa Viljanen ja Ditte Windqvist. Lautakunnan sihteerinä toimii Eeva-Liisa Taivassalo.

Hae itse tai ehdota

Vuoden museo 2015 -tunnustuspalkinto myönnetään museon oman hakemuksen tai jonkun muun tahon tekemän esityksen perusteella. Hakemus tai esitys laaditaan vapaamuotoisesti. Siinä tulee kuvata ja perustella, miten ja miksi museo on viimeksi kuluneen vuoden aikana onnistunut erityisen hyvin jonkin tai joidenkin palkintokriteerien täyttämisessä.

Vuoden museo 2015 -kilpailuun liittyvät hakemukset ja esitykset sekä ehdokkaat Vuoden museoviestintäteoksi pyydetään toimittamaan 31.12.2014 mennessä Suomen museoliittoon osoitteeseen Annankatu 16 B 50, 00120 Helsinki tai sähköpostitse osoitteeseen eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi.

Museo voi osallistua molempien palkintojen hakemiseen. Hakiessanne palkintoa varatkaa kalenteristanne ajankohta. Palkinnot julkistetaan Valtakunnallisilla museopäivillä Lappeenrannassa 18.-20.5.2015.

Lisätietoja: Anne Sjöström (p. 050 590 9365, etunimi.sukunimi@naantali.fi) tai Eeva-Liisa Taivassalo (p. 0444 300 703, etunimi.sukunimi@museoliitto.fi)

* Museopalkintojen säännöt ovat nähtävissä Suomen museoliiton verkkosivuilla.

Lähde: Museoliiton tiedote

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”