Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Vapaaehtoisia etsitään tallentamaan Juutinrauman tullitilejä


Tanskan kuningas peri vuosina 1497 – 1857 tullia Juutinrauman ohi kulkeneilta aluksilta. Koko tulliaineisto on säilynyt jälkipolville ja sitä ollaan parhaillaan digitoimassa tietokantaan vapaasti käytettäväksi. Pääosa työstä on jo tehty: tietokannassa on 1,5 miljoonaa purjehdusta ja noin neljä miljoonaa lastia. Joukossa on myös suuri määrä Suomeen tai Suomesta purjehtineita aluksia.

Vanhimmat vuodet (1497 – 1634) vielä puuttuvat tietokannasta. Näiden vuosien aineiston kokoamiseen tietokantaan etsitään nyt vapaaehtoisia. Tehtävässä vaaditaan kärsivällisyyttä, hieman kielitaitoa ja kykyä tulkita vanhoja käsialoja. Vapaaehtoisilla tulee olla käytössään tietokone ja internet-yhteys.

Hanketta johtaa hollantilainen Groningenin yliopisto ja Leuwaardenissa toimiva historiakeskus. Mukana on tutkijoita ja vapaaehtoisia ympäri maailmaa.

Jos olet kiinnostunut haasteellisesta tehtävästä kansainvälisessä tutkimushankkeessa, ota yhteyttä: stro4all@tresoar.nl.

* Hankkeen sivusto Soundtoll
* Aiheesta aiemmin Agricolassa: Kaisa Kyläkoski: Itämereltä lähteneet ja tulleet laivat rekisteriin

Lisätietoja myös Jari Ojalalta: jari.ojala@jyu.fi


SofiaUkkonen
Viestit: 1
Liittynyt: 13.11.14 11:12

Re: Vapaaehtoisia etsitään tallentamaan Juutinrauman tullitilejä

Hei,

Juutinrauman tullitilejä ja lähdeaineistojen digitointihankkeita on tarkasteltu myös allekirjoittaneen pro gradussa "Sähköiset tietokannat Itämeren historiantutkimuksessa".

Linkki tutkimukseen:

https://jyx.jyu.fi/dspace/bitstream/han ... sequence=1

Yst. terv.
Sofia Ukkonen

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”