Klaus Lindgren
Viestit: 1178
Liittynyt: 30.11.05 12:31

Re: Ukraina

lentävä kirvesmies kirjoitti:Onko, tai onko Venäjällä ollut armeijan joukkoja Ukrainan alueella?
Oma käsitykseni on, että en tiedä.
Onhan siellä. Jossain vaiheessa siellä ei virallisesti ollut joukkoja, mutta sotilaat olivat siellä "lomailemassa". Niiden sotilaiden äidit pääsivät myös kertomaan meille, että kyllä, poikansa olivat siellä, eivätkä ollenkaan lomalla. Virallisesti ja muodollisesti Venäjä on tietysti kiistänyt kaiken, mutta sitten taas toisinaan myöntänytkin, kuten Onnela toi esille.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Ukraina

Miksi sota Itä-Ukrainassa vielä jatkuu kysyy Marko Bojcun OpenDemocracyn sivulla kirjoittamassaan artikkelissa.

Why is the war in eastern Ukraine still going on?
https://www.opendemocracy.net/marko-boj ... l-going-on

Yksi merkittävimmistä syistä kansainvälisellä tasolla sotaan on ollut kahden alueelllisen integraation kilpailu Ukrainan työvoimasta, luonnonvaroista ja markkinoista. Ne ovat EU ja Euraasian talousliitto. Ne kohtasivat Ukrainan alueella vuoden 2008 jälkeen ja ne epäonnistuivat tunnistamaan Ukrainan tarpeen olla yhteyksissä molempiin, mikä suuresti kiihdytti sisäisen konfliktin laajentumista.

Kirjoittajan mielestä sota ei lopu pelkällä Venäjän, Ukrainan, EU:n ja USA:n diplomatialla. Syy on se, että noiden maiden johtoa ohjaa myös maiden suuryritysten ja pankkien etu. Sota loppuu kun noiden maiden poliittiset johtajat sovittelevat suuryritystensä edut.

Kumpikaan, ei Venäjä eikä Ukraina ole julistanut sotaa toista vastaan. Yksi syy on, ettei kyse ole vain sodasta vaan sodan ja rauhan hybridistä, jossa taistellaan aseilla ja samaan aikaan käydään kauppaa ja neuvotellaan.

Vallankumouksen jälkeen menetettyään Krimin Venäjälle, Ukraina sääti lain, jolla Krimistä tuli veroparatiisi ukrainalaisille yrityksille. Ukrainan kansalainen, jolla on yritys Krimillä, saa voitot verotta, koska myös Venäjä on säätänyt Krimin verovapaaksi ja laskenut Krimille tuotavien tuotteiden tulleja. Myös Ukrainasta tuotavien. Sota tai ei, Krimillä voi ukrainalainen harjoittaa verohelpotettua liiketoimintaa.

Kun Ukraina lopetti kapinallisalueille jääneiden eläkeläisten eläkkeiden maksun, ryhtyi Venäjä maksamaan eläkkeet. Ukrainan katkaistua pankkiyhteydet, Venäjä perusti uudet omat pankkiyhteydet jonka yhtenä seurauksena Venäjän rupla korvasi suurelta osin Ukrainan hrivnan valuuttana kapinallisalueilla.

Ukrainalainen hiili- ja energiayhtiö DTEK, jonka tataarioligarkki Rinat Akhemtov omistaa, sai luvan toimittaa hiiltä Ukrainan voimalaitoksille Itä-Ukrainan kapinallisalueilta.

Ukrainan voimalaitoksilta puuttui hiiltä. Sitä yritettiin ostaa Etelä-Afrikasta, mutta yritys kaatui korruptioskandaaliin. Sitten sitä ostettiin Venäjältä.

Hiilellä Venäjä painosti Ukrainan myymään sähköä Krimille. Äärioikeistolaiset ja vissiin tataarien Mejlis oli mukana, katkaisivat sähkölinjan, joka myös johti Krimillä mielenosoitusten kieltoon.

Samaan aikaan Ukraina IMF:n painostuksesta on sulkemassa kannattamattomia omia hiilikaivoksiaan joutuen syvemmin Venäjän hiilentuonnin varaan.

Kapinallisalueilla kukoistaa mustan pörssin kauppa.

Ukraina on sidoksissa EU:iin lähinnä velan vuoksi. Kansainväliset rahoituslaitokset eivät saa lainata sääntöjensä mukaan sotaa käyvälle maalle. Se on toinen syy Ukrainalle olla julistamatta sotaa Venäjää vastaan. IMF lainaa Ukrainalle, vaikka teknisesti Ukraina käy sotaa.

IMF vaatii Ukrainaa leikkaamaan terveydestä, koulutuksesta ja hyvinvoinnista, yksityistämään valtion omaisuutta, joustavampia työmarkkinoita ja samoja ehtoja ulkomaalaisille sijoittajille kuin paikallisillakin on. Samasta meilläkin puhutaan.

Kansainväliset rahoittajat voivat länsimaisten hallitusten vaatimuksesta edellyttää, että Ukraina vetäytyy sodasta yksipuolisesti, jos haluavat.

Venäjän vastaisten pakotteiden tarkoitus oli lopettaa Venäjän tuki kapinallisille. Se ei onnistunut. Venäjä pitää sinnikkäästi itseään välittäjänä konfliktissa, eikä osallistujana. Venäjän vastaus oli vahingoittaa EU:n taloutta vastapakotteilla.

Yritykset vastustaa pakotteita ovat saattaneet kirjoittajan mukaan yhteen Saksan, Itävallan, Italian ja Ranskan suuryritysten johdon ja poliitikot pakotteiden lopettamiseksi.

Paine pakotteiden lopettamiseksi kasvaa, mikä osoittaa eurooppalaisen, ukrainalaisen ja venäläisen pääoman yhteisen edun pääomavirtojen rajat ylittävien yhteyksien palauttamiselle. Tuo etu kasvaa tasaisesti voimassaan tullen tärkeämmäksi kuin lopettaa nopeasti sodan kärsimykset.

Kirjoittajan mielestä tarvitaan sopimus Venäjän ja EU:n kesken suhteesta Ukrainaan, jossa edut ovat törmänneet yhteen ja ovat ratkaisematta. Sopimus pakotetaan Ukrainan hallitukselle, jonka suurimmat kapitalistit ovat pienempiä kuin Venäjän ja EU:n kapitalistit ja niiden taloudelliset yhteydet ovat heikommat.

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

Kiitoksia teille tästä referaatista. Hienoa, että resurssejanne vielä kuitenkin löytyy tällaiseenkin toimintaan

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

Lemmi kirjoitti:Miksi sota Itä-Ukrainassa vielä jatkuu kysyy Marko Bojcun OpenDemocracyn sivulla kirjoittamassaan artikkelissa.

Why is the war in eastern Ukraine still going on?
https://www.opendemocracy.net/marko-boj ... l-going-on

Yksi merkittävimmistä syistä kansainvälisellä tasolla sotaan on ollut kahden alueelllisen integraation kilpailu Ukrainan työvoimasta, luonnonvaroista ja markkinoista.
Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tässä oli Venäjän päämäärä. Jostakin syystä tästä on nyt kuitenkin ilmesesti luovuttu. Ehkä vastustus oli kovempaa kuin oli oletettu ja Venäjä pelästyi itsekin aiheuttamaansa tilannetta?
Kuva
Me olemme Donbassin vapauttajat! Alas Kiovan fasistijuntta!
http://kohudosentti.blogspot.fi/2014/05 ... -alas.html

Hyvä ystäväni Aleksandr Dugin kirjoittaa:

Venäjän on vapautettava Donbass, se on välttämättömyys Venäjän olemassaololle. Putin synnytti Suur-Venäjän pysäyttämällä hajoamisen 2000, vapauttamalla Ossetian, Abhasian ja Krimin. Putin nosti Suur-Venäjän lentoon. Krim oli lentoonlähtö, nyt on nostettava korkeutta, on vapautettava Novorossija. Historia ei ole tasapainoilua, historia on prosessi. Venäjän saapuminen Donetskin ja Luganskin Tasavaltoihin ei ole ihmelääke, se on vain seuraava vaihe, välttämätön juuri tänään. Siinä nostetaan korkeutta, lento jatkuu.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Ukraina

Tapio Onnela kirjoitti:
Lemmi kirjoitti:Miksi sota Itä-Ukrainassa vielä jatkuu kysyy Marko Bojcun OpenDemocracyn sivulla kirjoittamassaan artikkelissa.

Why is the war in eastern Ukraine still going on?
https://www.opendemocracy.net/marko-boj ... l-going-on

Yksi merkittävimmistä syistä kansainvälisellä tasolla sotaan on ollut kahden alueelllisen integraation kilpailu Ukrainan työvoimasta, luonnonvaroista ja markkinoista.
Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tässä oli Venäjän päämäärä. Jostakin syystä tästä on nyt kuitenkin ilmesesti luovuttu.
Marko Bojcun kirjoittaa kahdesta talousryhmästä ja kun olet hyvin tietäväinen, tiedät Venäjän päämääränkin niin tietänet EU:n päämääränkin. Pyydän kauniisti että kertoisit sen.

lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 09:20

Re: Ukraina

Tapio Onnela kirjoitti:
lentävä kirvesmies kirjoitti: Enpä huomannutkaan, että tässä ketjussa keskustellaan Krimin liittämisestä Venäjään, tai liittymisestä kuten Krimiläiset asian ilmaisevat.
Koska on olemassa sitä varten omakin ketjunsa, niin olen tässä keskustellut Ukrainasta ja kysynyt "onko Ukrainassa Venäjän armeijan joukkoja".
Ettei asiasta venkoiltaisi, niin kaikille huomioksi. Kysymykseni koskee Ukrainan aluetta, mukaanlukien Donbass. Ei Venäjälle kuuluvaa Krimiä.
Siitä kuuluuko Krimi Venäjälle on kansainvälinen yhteisö mm. YK Venäjän kanssa eri mieltä. Kyllä minusta on venkoilua väittää etteikö Venäjällä olisi osuuttaa Ukrainan kriisiin, myös Itä Ukrainassa Krimin miehityksen lisäksi.
lentävä kirvesmies kirjoitti:Täällä on lainattu The Quardianin artikkelia, jossa oli ote Putinin haastattelusta, tai lehdistötilaisuudesta, jossa toimittajat esittivät hänelle kysymyksiä.
Erään Ukrainalaisen toimittajan kysymys oli "onko Ukrainan alueella Venäjän armeijan joukkoja" (toimittaja puhui Ukrainan alueesta, ei Krimistä).
Putinin vastaus oli "ei ole" (Putin puhui Ukrainan alueesta, ei Krimistä). Lisäksi hän kertoi Venäjän olevan kiinnostunut siitä mitä rajojensa läheisyydessä tapahtuu ja Venäjällä olevan kiinnostuksen mukaista toimintaa. Tämän voi olettaa tarkoittavan sotilastiedustelua. Toimihan Putin itsekin sotilastiedustelussa aikoinaan.
Näin artikkelissa sanottiin:
Russian president concedes military intelligence officers were operating in the country but insists it’s not the same as regular Russian troops

Vladimir Putin has for the first time admitted the presence of Russian military specialists in east Ukraine.

Russia has repeatedly denied a military presence in the conflict, despite overwhelming evidence to the contrary. But the Russian president conceded there were military intelligence officers operating in the country in a marathon press conference on Thursday.

Asked by a Ukrainian reporter an hour into the briefing about two Russian military intelligence officers captured by Kiev and currently on trial in Ukraine, Putin said: “We never said there were not people there who carried out certain tasks including in the military sphere.” He insisted this was not the same as regular Russian troops.
lentävä kirvesmies kirjoitti:Siis yhtään mitenkään venkoilematta. Mitä mieltä olet. Onko, tai onko Venäjällä ollut armeijan joukkoja Ukrainan alueella?
Oma käsitykseni on, että en tiedä.
Tässä Amnesty Internationalin kanta asiaan. Kanta poikkeaa miehittäjävallan ja sitä tukevan propaganda-armeijan kannasta:
Huomasin Antamastasi Amnesty internationalin linkistä, että he ovat jo luopuneet kannastaan, joka poikkeaa myös "propaganda-armeijan kannasta" kuten esimerkiksi Ukrainan syyttäjälaitoksen kannasta, jonka mukaan Venäjän taholta ei ole kohdistunut Ukrainaa kohtaan sotilaallista agressiota. www.ukraina.ru/news/20160512/1016343271.html

Amnesty International julkaisi 26.8.2014 "todisteita Venäläisistä joukoista itäukrainassa". Julkaistuissa hyvin huonolaatuisissa satelliittikuvissa näkyi jotakin jossain. Mitä ja missä ei ilmeisesti haluttu näyttää. Koska kuvista ei selvinnyt mitä ne esittävät ja mistä ne ovat, niin Amnestyn tarinassa kerrottiin niiden esittävän Venäjän armeijan tykistöä jossakin Starobesevon kylästä noin 12km itään.
26.8.2014 alueella oli Ukrainan joukkoja (30 OMB, 28 OMB ja 95OAB) motissa. Koska mitään rintamalinjoja ei ollut sodan luonteen vuoksi syntynyt, on mahdotonta sanoa kenen tykistöä (mikäli suttuisissa kuvissa sitä oli) kuvissa oli.

Ymmärrän joidenkin halun todistaa Venäjän armeijan osallistuminen Ukrainan sisällissotaan. Mutta yritykset ovat kovin epätoivoisia. Tahtoa on, mutta aineistoa ei, kuten osoittaa myös Ukrainalaisen oikeuden päätös asiasta.

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

lentävä kirvesmies kirjoitti:Onhan toki Venäjä miehittänyt tietääkseni aivan koko Venäjän alueen. Venäjä taitaakin olla harvoja Eurooppalaisia valtioita joissa on vain omia sotilaita.
Aivan uskomaton rinnastus. Kun erillisellä sopimuksella kaksi valtiota sopivat siitä, että toinen vuokraa toiselle sotilastukikohdan mutta miehittääkin sitten koko niemimaan, niin sinusta se on sama asia kuin Venäjän joukot Venäjällä. Et kai nyt tosissasi väitä, että nämä olisivat sama asia? Eli siis vaikkapa USA voisi aivan vapaasti miehittää koko Kuuban, koska sillä on Guantanamon tukikohta siellä.

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

Lemmi kirjoitti:
Tapio Onnela kirjoitti:
Lemmi kirjoitti:Miksi sota Itä-Ukrainassa vielä jatkuu kysyy Marko Bojcun OpenDemocracyn sivulla kirjoittamassaan artikkelissa.
Why is the war in eastern Ukraine still going on?
https://www.opendemocracy.net/marko-boj ... l-going-on

Yksi merkittävimmistä syistä kansainvälisellä tasolla sotaan on ollut kahden alueelllisen integraation kilpailu Ukrainan työvoimasta, luonnonvaroista ja markkinoista.
Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tässä oli Venäjän päämäärä. Jostakin syystä tästä on nyt kuitenkin ilmesesti luovuttu.
Marko Bojcun kirjoittaa kahdesta talousryhmästä ja kun olet hyvin tietäväinen, tiedät Venäjän päämääränkin niin tietänet EU:n päämääränkin. Pyydän kauniisti että kertoisit sen.
Nyt en ymmärrä mitä kysymyksesi tarkoittaa. EU:n päämäärät voi lukea EU:n sivuilta, jonne sinulla on yhtä helppo pääsy kuin minullakin. Mutta voin kertoa, että eivät ne ainakaan ole olleet Krimin valtaus ja sotatoimet Itä-Ukrainassa. Vai tarkoitatko että EU:lla on joukkoja Ukrainassa koska sota jatkuu?

Aikaisemmin sanoit tosin näin:
Lemmi kirjoitti:Uskon sinun kuvailevan osuvasti EU:n virallisen politiikan Ukrainan suhteen. Tärkeintä on estää Venäjän vaikutusvalta Ukrainassa.
Tunnut tietävän EU:n päämärän, paremmin kuin minä, mutta mihin lähteeseen tämä väitteesi nojautuu?

Voin sen sijaan kertoa esimerkiksi tähän Ylen uutiseen nojautuen, mitkä olivat Venäjän valtionjohdon ajatukset Ukrainan alueiden valtaamisesta vielä 2014:

Kuva
Venäjän-tutkijat pitävät Kremlin uusia sanavalintoja huolestuttavina. Ukrainan kriisissä separatistit ovat jo pitkään puhuneet Uudesta-Venäjästä, Novorossijasta. Termistä on tullut pikku hiljaa osa Venäjän hallinnon virallista kieltä.
Uusi-Venäjä oli kulttuurimaantieteellisesti olemassa Venäjän keisarikunnan vuoden 1917 vallankumoukseen saakka. Nyt sellaisesta puhuu myös Venäjän johto: viimeksi 29. elokuuta Kreml otsikoi tiedotteensa "Venäjän presidentti Vladimir Putin on vedonnut Uuden-Venäjän sotaväkeen".
Putinilla todellista suurempi Novorossija
Tsaarinaikaisen Novorossijan kartoista liikkuu monenlaista rajanpiirtoa, mutta karkeasti kyseessä on noin kolmannes Ukrainan pinta-alasta.
Vaikka tarkasta maantieteellisestä rajasta on eri tulkintoja, esimerkiksi Harkovan ei katsota koskaan kuuluneen Uuteen-Venäjän. Harkova on historiallisesti kuulunut Sloboda-Ukrainan alueeseen, jonka kaakkoisimmalla rajaseudulla myös Luhansk sijaitsee.
Kuitenkin Venäjän presidentti Vladimir Putin lausui huhtikuussa Harkovankin niiden kaupunkien joukossa, jotka "annettiin Ukrainalle 1920-luvulla". Putinin määritelmän mukaan Uutta-Venäjää olisi ollut käytännössä Ukrainan koko etelärannikko.
– Kun Putinin kielenkäyttöä seuraa, itse asiassa voisi melkein puhua Suur-Novorossijasta, huomauttaa Jussi Jalonen.
– Kukaan Venäjän hallinnosta ei sentään ole ääneen sanonut, että koko Mustanmeren rannikko pitäisi anneksoida.
Kun Ukraina, Venäjä, Etyj ja separatistit kävivät epävirallisia kriisineuvotteluja syyskuun alussa, separatistien vaatimuksena oli autonomia. Vanhaa Novorossijaa ajatellen vaatimus voi läikkyä Ukrainankin rajojen yli.

"Viimeksi tsaarin aikana"- Mihin Putin piirtäisi Novorossijan rajat? (Yle 4.9.2014)
http://yle.fi/uutiset/viimeksi_tsaarin_ ... at/7449535

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

lentävä kirvesmies kirjoitti: joka poikkeaa myös "propaganda-armeijan kannasta" kuten esimerkiksi Ukrainan syyttäjälaitoksen kannasta, jonka mukaan Venäjän taholta ei ole kohdistunut Ukrainaa kohtaan sotilaallista agressiota. http://www.ukraina.ru/news/20160512/1016343271.html
Kiovan Shevtshenkon alueen alioikeus kieltäytyi ottamasta käsittelyyn yksityishenkilön nostamaa juttua Venajan hyokkayksestä, koska se ei liity kantajan henkilökohtaisiin oikeuksiin ja Venäjän hyökkays on yleisesti tunnettu tosiasia.
http://sh.ki.court.gov.ua/sud2610/267877/
Jo aiemmin aiheesta myös tämä:
Ukrainan oikeuslaitos tosiaankin tuntuu olevan jossain määrin sekaisin. Valitettavaa, että Venäjä onnistui estämään Ukrainan länsisuuntautuneisuuden ja sitä kautta länsimaisen oikeusvaltion vahvistumisen Ukrainassa.
Venäjähän uhkasi jo ennen Maidanin tapahtumia Ukrainaa mitä seuraa, jos Ukraina yrittää päästä EU:n jäseneksi. Ukrainan oikeuslaitoshan antoi myös hiljaittain tällaisenkin päätöksen:
On 29th of March 2016 Yarmolinetsky rayon court of Chmelnitska oblast considered the application of the widow of major Yaroslav Kostyshyn, passed away in October 2014 in Avdeevka (Donetsk oblast). The first time in the history of Ukrainian justice the juridical fact of the death of the soldier due to the Russian armed aggression.

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

lentävä kirvesmies kirjoitti:
Amnesty International julkasi 26.8.2014 "todisteita Venäläisistä joukoista itäukrainassa". Julkaistuissa hyvin huonolaatuisissa satelliittikuvissa näkyi jotakin jossain. Mitä ja missä ei ilmeisesti haluttu näyttää. Koska kuvista ei selvinnyt mitä ne esittävät ja mistä ne ovat, niin Amnestyn tarinassa kerrottiin niiden esittävän Venäjän armeijan tykistöä jossakin Starobesevon kylästä noin 12km itään.
26.8.2014 alueella oli Ukrainan joukkoja (30 OMB, 28 OMB ja 95OAB) motissa. Koska mitään rintamalinjoja ei ollut sodan luonteen vuoksi syntynyt, on mahdotonta sanoa kenen tykistöä (mikäli suttuisissa kuvissa sitä oli) kuvissa oli.
Ilmeisesti kuitenkin sinä kykenet uskottavasti sanomaan, että kyse EI ollut Venäjän tykistöstä? Mistä moinen sotilastekninen asiantuntemus?
lentävä kirvesmies kirjoitti: Ymmärrän joidenkin halun todistaa Venäjän armeijan osallistuminen Ukrainan sisällissotaan. Mutta yritykset ovat kovin epätoivoisia. Tahtoa on, mutta aineistoa ei, kuten osoittaa myös Ukrainalaisen oikeuden päätös asiasta.
Oletko tosiaan sitä mieltä, että Venäjä ei ole osapuoli Itä-Ukrainan sodassa?

Venäläisten joukkojen läsnäoloa tällä hetkellä ei ole kovin helppo todentaa, koska he eivät ole siellä virallisesti Venäjän armeijan asepuvut päällä, (eivätkä separatistit päästä aluelle vapaasti puolueettmia tarkkailijoita) mutta erikoisjoukkoja ja sotilasasiantuntijoita siellä ainakin on, ja niitähän on jäänyt myös kiinni. (Tässä tilanne muistuttaa kovasti Krimin miehityksen alkuaikoja)

Tälle sivulle on koottu muutamia todisteita Venäjän osallisuudesta sotaan Itä-Ukrainassa:
https://www.quora.com/What-is-some-stro ... st-Ukraine
RUSSIAN GOVERNMENT OFFICIALS

Putin admitted the presence of Russian military specialists in east Ukraine (source, source).
the Russian government confirmed the affiliation of 10 Russian paratroopers who were captured on the territory of Ukraine at 20 km from the Russian border (source). The paratroopers were armed; the identification markings on their uniform and gear were removed before the start of their mission (source) .
The Foreign Minister of Russia Sergey Lavrov officially confirmed what there are Russian citizens among the fighters in the East Ukraine (according to Lavrov, they are "volunteers").
One of the top Russian officials - Vladimir Zhirinovsky (Vice Chairman of the State Duma of Russia) openly declared that he personally sent a non-lethal military equipment to separatists (an armored Hammer-like jeep). The jeep has illegally crossed the Ukrainian-Russian border. Zhirinovsky is a colonel in the Russian Army.
The official response of the Chief Military Prosecutor's Office of Russia, which confirmed the death of Pskov paratroopers in 2014 outside their base. The circumstances of the death are designated as "state secret" and could not be disclosed "because of the interests of Russia". Before the official response there were publications about possible participation of the Pskov paratroopers in the conflict. On 18 August 2014 Russian minister of defence Sergey Shoigu awarded Suvorov medal to Pskov Paratroopers Division.

RUSSIAN SEPARATISTS

Igor Girkin (Strelkov), the leader of the separatists and a Russian citizen, was an officer of a Russian security agency (FSB) - according to his own words (source). Again, according to his own words, without his participation were would be no war in the Ukraine, only events like ones in Kharkiv and Odessa with dozens of killed, burned and arrested people (source).
This interview by Girkin (Strelkov) in which he openly declares that "DNR" and "LNR" were created by Kremlin (0:28:00--).
This statement by Girkin (Strolkov): "Of course Russia is fighting in Donbass, and will fight. It's time to openly say that Russia is participating in war there".
This video published by a separatist channel on which one of the leaders of separatists (Gubarev) and a prominent Russian supporter of separatists (Kurginjian) openly discussing problems with the supply of lethal military equipment from Russia.

PUBLICATIONS BY MAJOR RUSSIAN MEDIA

this video published by a popular Russian newspaper "Komsomolskaya Pravda" showing separatists presenting OSCE observers a modern Russian rocket/artillery/mortar-detection and laying radar "Aistenok". The Ukraine doesn't have such devices. The radar is considered to be a non-lethal military equipment (source).
This report by a major Russian newspaper "Kommersant" about Russian soldiers who were talked into resigning by their superiors and send to Eastern Ukraine as volunteers(?) in an organized manner.
This report by "Kommersant" about the situation with two members of Russian special forces captured in Ukraine during fights.
This report by a major Russian newspaper "Gazeta" about how Russian soldiers are forced to participate in the Donbass war
This report by a major Russian newspaper "RBK" about Russian soldiers dying in Ukraine.
This report by "RBK" about the details of the process of sending Russian soldiers to Ukraine
This report by "RBK" about financing of the separatist republics by Russia
This report by a major Russian newspaper "Novaya Gazeta" about a leaked governmental document with a detailed plan of the occupation of Crimea and the East Ukraine.
This report by "Novaya Gazeta" about a tank battalion in the East Ukraine, organised by the Russian army and consisted of regular Russian troopers.
This list of Russian soldiers killed in Ukraine, compiled by a Russian TV channel "Dozhd'".

NEUTRAL INTERNATIONAL ORGANISATIONS

According to Amnesty International, there are regular Russian troops and Russian heavy armament in the East Ukraine. Amnesty International is also reporting war crimes of the Ukrainian army - a good sign of the neutrality of the organisation in the conflict.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Ukraina

Tapio Onnela kirjoitti:Venäläisten joukkojen läsnäoloa tällä hetkellä ei ole kovin helppo todentaa, koska he eivät ole siellä virallisesti Venäjän armeijan asepuvut päällä, (eivätkä separatistit päästä aluelle vapaasti puolueettmia tarkkailijoita)
En tiennyt sinun pitävän ETYJ:n tarkkailijoita puolueellisina.

ETYJ:n tarkkailijoita on ollut kapinallisten ja Ukrainan hallitseamilla alueilla maaliskuusta 2014 asti.

Pidän tarkkailijoita kohtuullisen puolueettomina, mutta voin olla väärässäkin ja Turun yliopiston henkilökunta on oikeassa, että ETYJ on puolueellinen, tai ehkä Turun yliopistossa ei tiedetä vieläkään, yli kahden vuoden jälkeen, että Ukrainassa on ETYJ:n tarkkkailijoita. En tiedä kummasta on kyse.

Pyydän Tapio sinua kertomaan millaisia tarkkailijoita pidät puolueettomina.

ETYJ:n oman ilmoituksen mukaan sillä on lähes 600 tarkkailijaa Donetskin ja Luhanskin alueella.

http://www.osce.org/ukraine-smm/116879?download=true

Klaus Lindgren
Viestit: 1178
Liittynyt: 30.11.05 12:31

Re: Ukraina

Saatuaan vastaansa melkomoisen määrän varsin kovia argumentteja, faktoja ja evidenssiä Lemmi takertui taas yhteen yksityiskohtaan. Ja tietenkin oli ymmärtävinään Onnelaa väärin ja jatkaa itsepintaisesti puheitaan Turun yliopiston henkilökunnasta. Hohhoijaajaa.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Ukraina

Klaus Lindgren kirjoitti:Saatuaan vastaansa melkomoisen määrän varsin kovia argumentteja, faktoja ja evidenssiä Lemmi takertui taas yhteen yksityiskohtaan. Ja tietenkin oli ymmärtävinään Onnelaa väärin ja jatkaa itsepintaisesti puheitaan Turun yliopiston henkilökunnasta. Hohhoijaajaa.
Olen pahoillani, että aiheutin esimiehellesi nolon tilanteen kertomalla hänen tietämättömyydestään ja toivon myös pomosi voivan kirjoittaa tietäväisemmin jatkossa, ettei alaisen tarvitse puolustella pomon virheitä käskystä tai vapaaehtoisesti.

lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 09:20

Re: Ukraina

Tapio Onnela kirjoitti:
lentävä kirvesmies kirjoitti:
Amnesty International julkasi 26.8.2014 "todisteita Venäläisistä joukoista itäukrainassa". Julkaistuissa hyvin huonolaatuisissa satelliittikuvissa näkyi jotakin jossain. Mitä ja missä ei ilmeisesti haluttu näyttää. Koska kuvista ei selvinnyt mitä ne esittävät ja mistä ne ovat, niin Amnestyn tarinassa kerrottiin niiden esittävän Venäjän armeijan tykistöä jossakin Starobesevon kylästä noin 12km itään.
26.8.2014 alueella oli Ukrainan joukkoja (30 OMB, 28 OMB ja 95OAB) motissa. Koska mitään rintamalinjoja ei ollut sodan luonteen vuoksi syntynyt, on mahdotonta sanoa kenen tykistöä (mikäli suttuisissa kuvissa sitä oli) kuvissa oli.
Ilmeisesti kuitenkin sinä kykenet uskottavasti sanomaan, että kyse EI ollut Venäjän tykistöstä? Mistä moinen sotilastekninen asiantuntemus?
lentävä kirvesmies kirjoitti: Ymmärrän joidenkin halun todistaa Venäjän armeijan osallistuminen Ukrainan sisällissotaan. Mutta yritykset ovat kovin epätoivoisia. Tahtoa on, mutta aineistoa ei, kuten osoittaa myös Ukrainalaisen oikeuden päätös asiasta.
Oletko tosiaan sitä mieltä, että Venäjä ei ole osapuoli Itä-Ukrainan sodassa?

Venäläisten joukkojen läsnäoloa tällä hetkellä ei ole kovin helppo todentaa, koska he eivät ole siellä virallisesti Venäjän armeijan asepuvut päällä, (eivätkä separatistit päästä aluelle vapaasti puolueettmia tarkkailijoita) mutta erikoisjoukkoja ja sotilasasiantuntijoita siellä ainakin on, ja niitähän on jäänyt myös kiinni. (Tässä tilanne muistuttaa kovasti Krimin miehityksen alkuaikoja)

Tälle sivulle on koottu muutamia todisteita Venäjän osallisuudesta sotaan Itä-Ukrainassa:
https://www.quora.com/What-is-some-stro ... st-Ukraine
RUSSIAN GOVERNMENT OFFICIALS

Putin admitted the presence of Russian military specialists in east Ukraine (source, source).
the Russian government confirmed the affiliation of 10 Russian paratroopers who were captured on the territory of Ukraine at 20 km from the Russian border (source). The paratroopers were armed; the identification markings on their uniform and gear were removed before the start of their mission (source) .
The Foreign Minister of Russia Sergey Lavrov officially confirmed what there are Russian citizens among the fighters in the East Ukraine (according to Lavrov, they are "volunteers").
One of the top Russian officials - Vladimir Zhirinovsky (Vice Chairman of the State Duma of Russia) openly declared that he personally sent a non-lethal military equipment to separatists (an armored Hammer-like jeep). The jeep has illegally crossed the Ukrainian-Russian border. Zhirinovsky is a colonel in the Russian Army.
The official response of the Chief Military Prosecutor's Office of Russia, which confirmed the death of Pskov paratroopers in 2014 outside their base. The circumstances of the death are designated as "state secret" and could not be disclosed "because of the interests of Russia". Before the official response there were publications about possible participation of the Pskov paratroopers in the conflict. On 18 August 2014 Russian minister of defence Sergey Shoigu awarded Suvorov medal to Pskov Paratroopers Division.

RUSSIAN SEPARATISTS

Igor Girkin (Strelkov), the leader of the separatists and a Russian citizen, was an officer of a Russian security agency (FSB) - according to his own words (source). Again, according to his own words, without his participation were would be no war in the Ukraine, only events like ones in Kharkiv and Odessa with dozens of killed, burned and arrested people (source).
This interview by Girkin (Strelkov) in which he openly declares that "DNR" and "LNR" were created by Kremlin (0:28:00--).
This statement by Girkin (Strolkov): "Of course Russia is fighting in Donbass, and will fight. It's time to openly say that Russia is participating in war there".
This video published by a separatist channel on which one of the leaders of separatists (Gubarev) and a prominent Russian supporter of separatists (Kurginjian) openly discussing problems with the supply of lethal military equipment from Russia.

PUBLICATIONS BY MAJOR RUSSIAN MEDIA

this video published by a popular Russian newspaper "Komsomolskaya Pravda" showing separatists presenting OSCE observers a modern Russian rocket/artillery/mortar-detection and laying radar "Aistenok". The Ukraine doesn't have such devices. The radar is considered to be a non-lethal military equipment (source).
This report by a major Russian newspaper "Kommersant" about Russian soldiers who were talked into resigning by their superiors and send to Eastern Ukraine as volunteers(?) in an organized manner.
This report by "Kommersant" about the situation with two members of Russian special forces captured in Ukraine during fights.
This report by a major Russian newspaper "Gazeta" about how Russian soldiers are forced to participate in the Donbass war
This report by a major Russian newspaper "RBK" about Russian soldiers dying in Ukraine.
This report by "RBK" about the details of the process of sending Russian soldiers to Ukraine
This report by "RBK" about financing of the separatist republics by Russia
This report by a major Russian newspaper "Novaya Gazeta" about a leaked governmental document with a detailed plan of the occupation of Crimea and the East Ukraine.
This report by "Novaya Gazeta" about a tank battalion in the East Ukraine, organised by the Russian army and consisted of regular Russian troopers.
This list of Russian soldiers killed in Ukraine, compiled by a Russian TV channel "Dozhd'".

NEUTRAL INTERNATIONAL ORGANISATIONS

According to Amnesty International, there are regular Russian troops and Russian heavy armament in the East Ukraine. Amnesty International is also reporting war crimes of the Ukrainian army - a good sign of the neutrality of the organisation in the conflict.

Srtrong evidence.

Tutustuin antamasi linkin "vahvoihin näyttöihin".

Aloitin "neutraalista organisaatiosta" eli Amnesty International:in raportti. Näitä Amnestyn julkaisemia satelliittikuvia on levittänyt maailman tiedotusvälineille NATO ja prikaatinkenraali Nico Tak. Esimerkiksi tästä voi tutustua www.edition.cnn.com/2014/8/29/opinion/aron

Tässä analyysiä kuvista. http://www.the-day-x.ru/podrobnoe-izuch ... raine.html

Kuva 1. Väite: Kuvassa itsekulkevia 2C19 haupitseja Venäjällä Kuibysevo Rostovin alue.
Toimittajan mukaan, jos uskomme prikaatinkenraali Nico Tak:n sanaan, vaikka kuvasta ei erota, mitä ja missä, niin tutkimme Kuibysevon aluetta Google mapin avulla. Koska Kuibysevon alueelta ei löydy vastaavaa maisemaa, niin siirrymme kuvaan 2.

Väitteen mukaan se on länteen Rostovista. On totta, että Rostovin länsipuolella sijaitsee sotilasalue. Mitä sitten?

Kuva 3. Kuvan väitetään olevan Ukrainan alueelta ja sen esittävän kahta patteria vedettäviä tykkejä, joiden väitetään olevan Venäjän armeijan tykistöä.
Kuvan laadun takia ei voi päätellä, ei edes prikaatinkenraali, mitä kuva esittää ja missä. Mikä pelto, mikä tie, Ukrainalaista steppiä, vai Afrikan savannia.

Kuvasta 3 on detaljeja. Käännämme ensin kuvan oikeaan kompassisuuntaan, sillä Ukrainahan sijaitsee pohjoisella pallonpuoliskolla ja aurinko paistaa etelästä. Mutta kerrankos sitä prikaatinkenraalillekin sattuu.
Suurennoksessa näkyy jokin saattue. Väitteen mukaan Venäjän armeijan kalustoa CAY telatykkejä. Marssilla missä ja minne. Google taas avuksi ja kas. Paikka löytyikin. Krasnodonin alueelta. No, mitä tästä seuraa? Kuvan paikka oli 21.8.2014 Ukrainan armeijan hallussa. Kapinalliset saapuivat (ilman taistelua) kymmenen päivää myöhemmin paikalle ja saivat haltuunsa mottiin joutuneiden ja jalkaisin paenneiden Ukrainan joukkojen jälkeensä jättämää kalustoa, muunmuassa CAY telatykkejä.

Se sitten siitä "neutraalista" lähteestä. Mikäli NATOa voi pitää neutraalina.



Katsotaanpas sitten lisää.

Löytyy listaa "ukrainassa kuolleista Venäläis-sotilaista". RBK uutistoimisto. Tässä eräs heidän Ukrainan sotaa koskeva uutisensa: http://www.rbc.ua/rus/news/rf-donbass-z ... 64023.html
Uutisen mukaan todiste Venäjän armeijan osallistumisesta. Kuvassa "Venäläinen panssarikolonna Ukrainan alueella".
Tässä sama kuva 2008 Ossetia: www.newsreaders.ru/showthread.php?t=3278

Se siitä mutta ne "Ukrainassa kaatunen Venäjän armeijan sotilaat". Otan ensimmäisen listalta. Marsel Araptan. Kotoisin Ufasta ja palveli Tsetseniassa värvättynä. Väitteen mukaan Hän olisi kuollut Ukrainassa ja haudattu salaa kotikyläänsä.
Tässä hänen hautansa: http://www.rusplt.ru/netlat_files/userf ... fa/mogila2...
Ja tässä salaisista hautajaisista johon osallistui koko 600 henkinen kylä, kuten on tapana. http://www.ufa.rusplt.ru/index/Kak-na samom-dele.pogib-marsel...

Lähemmin tarkastellessani asiaa, löytyyhän mediaan syötetylle tarinalle lähdekin. Grus 200 Jelena Vasiljevna. Sivuhan on tullut tunnetuksi siitä miten Vasiljevna on ottanut "kaatuneiden" nimiä esimerkisi jalkapalloseurojen jäsenluetteloista ym.

Koska jo ensimmäiset "painavat näytöt" ovat tätä luokkaa, niin jätän muut siihen arvoonsa, joiden niiden voi ensimmäisten johdosta olettaa olevan.


Mitä tulee puuttumiseen Ukrainan asioihin, niin tässä siitä. https://www.neues-deutschland.de/artike ... tr=ukraine
"cia und unterstutzen den rechten sektor, offen faschistische kräfte".

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

Lemmi kirjoitti:
Tapio Onnela kirjoitti:Venäläisten joukkojen läsnäoloa tällä hetkellä ei ole kovin helppo todentaa, koska he eivät ole siellä virallisesti Venäjän armeijan asepuvut päällä, (eivätkä separatistit päästä aluelle vapaasti puolueettmia tarkkailijoita)
En tiennyt sinun pitävän ETYJ:n tarkkailijoita puolueellisina. ETYJ:n tarkkailijoita on ollut kapinallisten ja Ukrainan hallitseamilla alueilla maaliskuusta 2014 asti
KYIV, 27 May 2016 – The Chief Monitor of the OSCE Special Monitoring Mission to Ukraine (SMM) Ertugrul Apakan today expressed his dismay at two violent incidents putting SMM members in danger and preventing the Mission from effectively monitoring the situation in the conflict-affected east of Ukraine. An SMM patrol came under small-arms fire during a foot patrol in Avdiivka-Yasynuvata area in Donetsk region on 27 May; none of the patrol members was injured. Also today, the SMM’s long-range unmanned aerial vehicle was downed while flying near “DPR”-controlled Horlivka.

The Chief Monitor Apakan said: “I strongly condemn violence against our people and assets, serving to provide objective and impartial information on the situation in Ukraine. The SMM’s freedom of movement is guaranteed by its mandate and reiterated by the Minsk Package of Measures, and interference with the work of the Mission constitutes a gross violation of both.”

Apakan called on the sides to follow-up on both incidents and hold those responsible to account.

“This violence against the SMM is unacceptable. Impunity for people who threaten, violently mistreat or attack the SMM, or who violate its freedom of movement, must end,” said the Chief Monitor.
OSCE Chief Monitor to Ukraine condemns violence against Special Monitoring Mission in the east
http://www.osce.org/ukraine-smm/243336

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”