Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Rovaniemen taidemuseon kuva-arkisto verkkoon

Rovaniemen taidemuseon kuva-arkisto verkkoon
Kuva
Rovaniemen taidemuseo ja Kuvasto r.y. tekevät merkittävää yhteistyötä Suomen kulttuuriperinnön saavutettavuudeksi. Rovaniemen taidemuseon kuva-arkisto julkaistaan verkossa 17.5.2006. Sopimus kuva-arkiston julkaisemisesta on ainutlaatuinen Suomessa.

Rovaniemen taidemuseon tarkoituksena on julkaista koko Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma verkossa ja tuoda näin yksi Suomen hienoimmista nykytaiteen kokoelmista yleisön tavoitettaville. Taidemuseo on rakentanut kuva-arkistoa Lapin lääninhallituksen rahoittamien Lapin kulttuuriperintöprojektien kuten Digmon, Digmoren ja eLibrary&Culture without Borders rahoituksella. Rovaniemen taidemuseo haluaa tuoda uudenlaista kuvamateriaalia taidehistorian tutkimukseen, taidekasvatukseen ja laajan yleisön nähtäville.

Kuva-arkiston julkaiseminen verkossa tuo Jenny ja Antti Wihurin rahaston taidekokoelman kaikkien nähtäville. Kuva-arkistosta tulee linkki Kuvaston Digikuvasto-palveluun, joka mahdollistaa myös taidekuvien myynnin ja niiden toisintamisen esim. taidejulkaisuissa. Tämä mahdollisuus tuo taiteilijoille uudenlaista tulonmuodostusta. Kuvasto ry:n saaman palautteen mukaan kuvataiteen käyttäjät arvostavat mahdollisuutta saada selailla laajaa kuvataidemateriaalia ja sitä, että lupa kuvataiteilijan osalta sekä korkeatasoinen kuvatiedosto ja valokuvaan liittyvät oikeudet voidaan tilata samalta kotisivulta.

Rovaniemen taidemuseon kuva-arkisto löytyy osoitteesta http://taidemuseo.rovaniemi.fi tai www.rovaniemi.fi/taidemuseo -> Kuva-arkisto

Lisätietoja:
Maria Rehbinder, Kuvasto ry, p. 040-5119440
email. kuvastory@kuvastory.fi

Riitta Kuusikko, Rovaniemen taidemuseo, p. 016-3222820 tai 040-5836664
email. riitta.kuusikko@rovaniemi.fi

http://www.rovaniemi.fi/?deptid=17093

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”