Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Suomen merimuseon verkkonäyttely "tuulessa ja tyvenessä

Suomen merimuseon verkkonäyttely "tuulessa ja tyvenessä" avattu

Kansainvälisenä museopäivänä 18.5.2006 on Suomen merimuseon verkkosivuilla avattu "Tuulessa ja tyvenessä - 25-vuotta Suomen merimuseon näyttelytoimintaa Hylkysaaressa" -näyttely. Näyttelyn avulla voi tutustua Merimuseon vuonna 1981 avattuun ja nyt suljettuun ja purettuun perusnäyttelyyn. Verkkonäyttely koostuu perusnäyttelystä eri aikoina otetusta 27 kuvasta ja niihin liittyvistä teksteistä. Ne tarjoavat välähdyksiä vanhan perusnäyttelyn tiloista, tunnelmista ja esineistä.


"Tuulessa ja tyvenessä" -näyttelyssä selviää esimerkiksi minkä värisiä olivat majakkalaivat ja minkälaisia olivat matkustajalaivojen turistiluokan hytit 1900-luvun alkupuolella. Verkkonäyttelyssä voi tutustua myös Suomen presidenttien käytössä 1970-luvulle asti olleeseen Kultaranta II -moottoriveneeseen ja Hauhon kirkkolaivaan vuodelta 1609.

Kultaranta II -vene ja monet muut Merimuseon vanhassa perusnäyttelyssä olleet esineet ovat seuraavan kerran paremmin esillä Kotkaan rakennettavassa uudessa Suomen merimuseossa. Uudet näyttelyt on tarkoitus avata Kotkassa vuonna 2008. Tällä hetkellä Merimuseossa valmistellaan täydellä höyryllä museon uusia näyttelyitä ja toimintoja sekä muuttoa Kotkaan. Uutta odotellessa voi "Tuulessa ja tyvenessä" - näyttelyä katsellessa muistella vanhaa.

Tuulessa ja tyvenessä -verkkonäyttelyn lisäksi Suomen merimuseon verkkosivuilla voi tutustua vuosina 2003 ja 2004 avoinna olleisiin vaihtuviin näyttelyihin.

Verkkonäyttely "Tuulessa ja tyvenessä - 25 vuotta Suomen merimuseon näyttelytoimintaa" on osoitteessa: http://www.nba.fi/fi/smm_nayt_tt


Lisätietoja näyttelystä antavat Suomen merimuseossa tutkija Seppo Karhu, puh. (09) 4050 9075, seppo.karhu@nba.fi ja tutkija Ismo Malinen, puh. (09)
4050 9052, ismo.malinen@nba.fi

www.merimuseo.fi
Suomen merimuseo, Hylkysaari, 00570 Helsinki

Kuva

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”