Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Kansallisarkiston ja maakunta-arkistojen tietokanta avattu

Kuva

Kansallisarkiston ja maakunta-arkistojen yhteinen tietokanta Vakka avattu

VAKKA-arkistotietokanta on Kansallisarkiston ja maakunta-arkistojen yhteinen kokoelmatietokanta, jota asiakkaat voivat käyttää tiedonhakuun ja arkistoaineistojen paikantamiseen. Perinteisten luettelotietojen lisäksi VAKASSA on arkistoaineiston kuvailutietoja, mikä helpottaa tiedonhakua.

Arkistotietokanta sisältää tietoja Kansallisarkistossa ja seitsemässä maakunta-arkistossa säilytettävästä arkisto-materiaalista.

VAKASTA ei löydy tietoja kaikesta arkistolaitoksessa säilytettävästä aineistosta, sillä arkistojen luettelotietojen takautuva tallennustyö on vielä jonkin verran kesken. Arkistojen talletus- tai luovutussopimuksilla voidaan rajoittaa tietojen näkymistä. Myös julkisuus- ja henkilötietolainsäädäntö asettaa rajoituksia henkilötietojen vapaalle selattavuudelle julkisessa verkossa. Arkistolaitos on päätynyt kaavamaiseen ratkaisuun, jolla estetään kaikkien henkilö-, perhe- ja sukuarkistojen 100 vuotta nuorempien luettelo- ja kuvailutietojen näkyminen. Henkilöarkistojen tarkemmat luettelotiedot, mm. kirjeenlähettäjäluettelot, ovat käytettävissä arkistolaitoksen yksiköissä.

Arkistomateriaali on järjestetty tietokannassa kuvailutasoihin, joita ovat arkistonmuodostaja, arkisto, sarja, arkistoyksikkö, säilytysyksikkö ja yleiskuvailu. [Vakka tietokannan esittely]

Vakka:
http://juppiter.narc.fi:8080/VakkaWWW/EtuSivu.action

Kuva

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”