Avatar
Jouko Heyno
Viestit: 842
Liittynyt: 30.11.05 10:26

Anglit, saksit ja juutit

Anglien, saksien ja juuttien tulosta Brittein saarille kirjoittaa Beda Venerabilis. Olisiko kellään tietoa hänen teoksensa tekstikriittisestä laitoksesta tai lähteestä, jossa olisi alkuteksti kriittisine tausta-analyyseineen?

Toni Selkala
Viestit: 159
Liittynyt: 15.04.07 13:28

Tekstejä löytyy varsin helposti ainakin latinankielisinä ihan Internetistäkin, vaikkapa osoitteesta: http://www.thelatinlibrary.com/bede.html tai osia tekstistä englanniksi käännettynä osoitteesta http://www.fordham.edu/halsall/basis/bede-book1.html. Kirjallisista lähteistä ainakin Turun yliopistolta löytyy kommentaari kyseisestä teoksesta John Mitchell Wallace-Hadrillin kirjoittamana (Bede's Ecclesiastical history of the English people a historical commentary). Samoin saatavilla on Judith McCluren ja Roger Collinsin toimittama version (The ecclesiastical history of the English people ; The greater chronicle ; Bede’s letter to Egbert), joka sisältää kommentaarit ja johdannon sekä käsittääkseni kirjoitukset kolmella kielellä (latinaksi ja englanniksi hieman vanhemmin ja uudemmin). Toivottavasti näistä nyt on ainakin alkuunpääsemiseksi apua.

Ystävällisin terveisin,
Toni Selkälä

Avatar
Jouko Heyno
Viestit: 842
Liittynyt: 30.11.05 10:26

Toni Selkälä kirjoitti:Tekstejä löytyy varsin helposti ainakin latinankielisinä ihan Internetistäkin, vaikkapa osoitteesta: http://www.thelatinlibrary.com/bede.html tai osia tekstistä englanniksi käännettynä osoitteesta http://www.fordham.edu/halsall/basis/bede-book1.html. Kirjallisista lähteistä ainakin Turun yliopistolta löytyy kommentaari kyseisestä teoksesta John Mitchell Wallace-Hadrillin kirjoittamana (Bede's Ecclesiastical history of the English people a historical commentary). Samoin saatavilla on Judith McCluren ja Roger Collinsin toimittama version (The ecclesiastical history of the English people ; The greater chronicle ; Bede’s letter to Egbert), joka sisältää kommentaarit ja johdannon sekä käsittääkseni kirjoitukset kolmella kielellä (latinaksi ja englanniksi hieman vanhemmin ja uudemmin). Toivottavasti näistä nyt on ainakin alkuunpääsemiseksi apua.

Ystävällisin terveisin,
Toni Selkälä
Kiitos. Näistä on paljonkin apua.

Jouko Heyno
FM
665

Palaa sivulle “Kysymyksiä historiasta”