Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Ilja Repin ja Saimaan kanava 150-vuotta näyttelyt verkossa

Kuva
Ilja Repin ja Saimaan kanava 150 vuotta -näyttelyiden internetsivut ovat avautuneet

Lappeenrannan linnoituksen kesänäyttelyiden internetsivut ovat avautuneet. Nettinäyttelyt täydentävät näyttelyiden antia, mutta ne toimivat myös täysin itsenäisinä sivustoina ja jäävät kertomaan kesän näyttelyiden teemoista myös jatkossa.

Ilja Repin -sivut kertovat Repinin elämänvaiheista tekstein ja vanhoin valokuvin. Taiteilijan Terijoen Kuokkalassa sijaitseva uudelleen rakennettu Penaty-huvila esitellään vanhojen ja uusien valokuvien avulla. Sivuilla on myös Venäjän tiedeakatemian tutkijan Helena Soinin artikkeli Repinin suhteista Suomeen ja suomalaisiin taiteilijoihin. Myös toukokuun lopussa pidetyn Repin -seminaarien antia on esitelty internet-sivuilla. Ilja Repin -sivut antavat taustatietoja taiteilijasta ja tarjoavat Etelä-Karjalan taidemuseon näyttelyssä kävijöille mielenkiintoista lisätietoa Repinin elämästä. Repin -näyttely on osa kaksivuotista EU-osarahoitteista kulttuurimatkailun kehittämishanketta.

Etelä-Karjalan museolla pidettävän Saimaan kanava 150 vuotta -näyttelyyn liittyy Matka Saimaan kanavalla -nettinäyttely. Sivuilla voi suorittaa kuvitteellisen matkan alas kanavaa myöten Lappeenrannasta Viipuriin. Reittiä esitellään vanhojen valokuvien ja postikorttien välityksellä. Nostalgiset kuvat kertovat Saimaan uudesta ja vanhasta kanavasta, vanhimmat kuvat ovat 1890-luvulta
ja uusimmat 1970-luvulta.

Ilja Repin:
http://www3.lappeenranta.fi/museot/verk ... /index.htm

Matka Saimaan kanavalla:

http://www3.lappeenranta.fi/museot/verk ... /index.htm

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”