Emma-Liisa
Viestit: 4991
Liittynyt: 30.01.07 17:25

Re: Irakin joukkotuhoaseet

lentävä kirvesmies kirjoitti: Valehtelu on valehtelua, olivat tarkoitusperät mitä tahansa, tai kuka on valehtelijana ja erilaisten nimitysten käyttö samoista asioista, kertoo ainoastaan kertojasta jotain.
Ai jaa? Jos olisit ollut hollantilainen virkailija, jolta Gestapo kysyi listaa juutalaisista, olisit sen ojentanut sen sijaan että olisit valehdellut että "se lista hävitettiin kun Saksa hyökkäsi maahan"?

Hävitköön maa, kunhan oikeus tapahtuu...

Emma-Liisa
Viestit: 4991
Liittynyt: 30.01.07 17:25

Re: Demokraattinen järjestelmä sota- aikana

Erkki Juvonen kirjoitti:Miten niin "sotakabinetin" oli "1940 tehtävä päätös".

Miksi mainitsemasi epävirallisen porukan (=sotakabinetin) oli muka "tehtävä päätös", jostakin?
Siksi, että se oli ainoa hetki, kun Suomen johto saattoi päätöksen tehdä ja siten säilyttää päätösvallan jatkossakin omissa käsissä ja maa oman armeijan hallinnassa.

Vaihtoehto oli, että päätösvalta maan kohtalosta olisi siirtynyt täysin Suomen ulkopuolelle.

Mitä tulee "epäviralliseen porukkaan", niin suuremmasta porukasta tieto olisi vuotanut.

nylander
Viestit: 1356
Liittynyt: 07.06.06 20:33

Viron 1900-luku

Emma-Liisa kirjoitti:
nylander kirjoitti:
Emma-Liisa kirjoitti:nylander kirjoitti:
Vaihtoehtona on sitten uskoa "puhtaaseen ja vähärasvaiseen" zetterbergiläiseen historiantulkintaan, jossa "ikävät" asiat lakaistaan tyystin maton alle.

"Ikävä" asia eli Baltian maiden miehitys ja sen naamiointi "vapaaehtoiseksi liittymiseksi" on taitanut unohtua vallan muilta kuin Zetterbergiltä...
Tässä on jäänyt kokonaan ymmärtämättä se, mitä "ikävät" asiat tässä yhteydessä tarkoittavat. Ihan ensimmäiseksi suosittelisin tarttumista Martti Turtolan uuteen kirjaan Johan Laidonerista ja sen avulla avartamaan näkemystään Viron (zetterbergiläisittäin) "suurmiesten" Pätsin ja Laidonerin toiminnasta maansa "hyväksi" 1938 - 1940.

Sitten vielä: en saanut mitään kommenttia epäiltyäni suuresti väitettä, jonka mukaan Magnus Ilmjärvin ja sen myötä alan huippuspesialistin prof. Kalervo Hovin lähdekritiikki olisi pettänyt täysin "NKVD-lähteiden" edessä.
Ymmärsin kyllä tarkoituksesi. En vain voi yhtyä käsitykseesi siitä, mikä on "ikävä asia". Kyllä se on nimenomaan NL:n toiminta.

Kävin läpi Ilmjäeven saamaa virolaista kritiikkiä ja se oli vakuutti minut.

Mitä tulee Kalervo Hoviin, niin länsimainen ihminen ei välttämättä ymmärrä lainkaan sitä "totaalin valheen logiikaa", jolla NKVD toimi. Lisäksi on otettava huomioon Tukholman-syndrooman poliittinen sisarilmiö eli hyökkäyksen uhrin syyllistäminen.
HAik:n numerossa 3/08 Magnus Ilmjärv ja Einar Vära siis arvostelevat Zetterbergin teoksen Viron historia (SKS 2007). Voisi melkein sanoa, että virolaiskaksikon esiintuoma kritiikki puolestaan vakuutti minut.

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”