Paavi Benedictus XVI:lle Agricola-mitali

[21.1.2008] Piispa Kari Mäkinen on luovuttanut paavi Benedictus XVI:lle Mikael Agricolan juhlavuoden mitalin. Piispa Mäkinen ja  Helsingin katolinen piispa Józef Wróbel tapasivat paavin vuosittain Roomassa vietettävään Pyhän Henrikin päivän messuun liittyneellä vastaanotolla.


Kuvassa piispa Kari Mäkinen ja paavi Benedictus XVI.

Paavi Benedictus XVI sanoi Mikael Agricolan raamatunkäännöstyön ja hänen juhlavuotensa vieton osoittavan, mikä merkitys Raamatulla on kirkolle, yksityisille kristityille ja koko yhteiskunnalle.

- Pyhä Hieronymus sanoi: "Jos ei tunne Raamattua, ei tunne Jeesusta Kristusta".  Vatikaanin toisen kirkolliskokouksen opetukseen liittyen paavi totesi teologian pohjautuvan Jumalan kirjoitettuun sanaa ja nuortuvan jatkuvasti, kun se tutkii uskon valossa kaikkea totuutta,  jonka Kristuksen salaisuus kätkee sisäänsä.

Paavi on seurannut Suomen ja Ruotsin katolis-luterilaista teologista vuoropuhelua, jossa käsitellään kristinuskon keskeisiä asioita kuten kysymystä vanhurskauttamisesta kirkon elämässä.

- Johtakoon jatkuva vuoropuhelu käytännöllisiin tuloksiin, sellaisiin toimiin, jotka ilmaisevat ja rakentavat ykseyttämme Kristuksessa ja siten myös vahvistavat kristittyjen välisiä suhteita.

(KT 19.1.2008)

Paavin puhe ekumeeniselle valtuuskunnalle ja piispa Kari Mäkisen puhe paaville löytyvät sivun alalaidasta.

Turun Sanomien uutisointia aiheesta täällä.

 

23.01.2008 10:05 Anniina Lehtokari