Turkulaiset viihtyivät aurinkoisella Musapiknikillä


Agricola (Valtteri Roiha, oik.) ihastuu sii-
voojan (Miska Kaukonen) Turun murteeseen
Linnateatterin sketsissä.

[13.8.07] Agricola 2007 -pisteessä kirjoitettiin ja kuultiin runoja.


Musapiknikin kävijäarvio on 1000 henkilöä.

Sunnuntai-iltapäiväänsä Turun Kupittaan puistossa viettänyt Musapiknik-väki sai huokaista helpotuksesta, kun säätiedotuksen lupaamat sadekuurot kiersivät tapahtuma-alueen, ja aurinko lämmitti nurmikenttää. Aurinkoinen oli myös tunnelma ja lavaesiintymiset. Musiikkivetonauloja olivat Jippu ja viimeisenä esiintynyt Juha Tapio. Jani Nikulaisen esittämä maisteri Agricolan monologi ja Linnateatterin Agricola-sketsi Mieletön Turun historia -näytelmästä saivat lämpimän vastaanoton.

Juhlavuosi sai yleisön runoilemaan

Agricola 2007 -pisteellä oli koko päivän mahdollisuus osallistua jääkaappiaforismikilpailuun. Liitutaulun magneettisanat houkuttelivat monet runoilemaan. Agricolan juhlavuosi oli ilmeisesti mielessä, kun tuntemat runoilija kirjoitti taululle: "missä piispa, siellä Mikael".


Agricola-bussilla jaettiin juhlavuoden      
ilmapalloja.                                           

Sanojen joukossa oli monia Agricolan itsensä keksimiä sanoja kuten esimerkki, esikuva, hallitus ja luoja. "Ruohonpäristäjä", Agricolan ehdotus pelikaaniksi oli runoilijoiden suosikki. Musapiknikin lopuksi valittiin kilpailun voittajaksi Vilma Saionkari, joka sai palkinnoksi Agricola 2007 -paidan.
Vilman voittoruno oli:
ystävä pidä mainio piknik
aina musa 80
syksy kun näyttää
seikkailun

Runoja sai kuulla myös Agricola 2007 -pisteen kupeessa olevassa runomuotokuvapisteessä. Kirjoittajaryhmä Tapiirin Salla Pakkala ja Terhi Hannula kirjoittivat piknikkansasta kuvaavia runoja, jotka jokainen malli sai mukaansa. Jono muotokuvarunoon kasvoi ajoittain pitkäksi, kun sana hienoista runoista levisi. Tapiirilaisten runosuoni ei kuitenkaan tyrehtynyt.

Agricola-bussina toiminut kirjastoauto oli lasten suosikkipaikka, sillä jaossa oli vihreitä juhlavuoden ilmapalloja. Agricola-bussin vieressä oli Sportti-Paavo, josta sai lainata urheiluväineitä ja ilmoittautua jättifutikseen.

Agricolan kieli oli myös esillä Musapiknikillä. Agricolan Teini, suomen kielen opiskelija Sasu Ahonen luki lavalla Agricolan kirjoittamaa suomea.

Musapiknikin järjestivät Turun kaupungin Nuorisoasiainkeskus, Liikuntapalvelukeskus ja Agricola 2007 -valtuuskunta.

                                                                                                  Kuvat: Lea Heinonen-Eerola

15.08.2007 11:52 Saara Salmi