Kokoelma sisältää valikoiman Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran (VSKS) omia kirjoja vuosilta 1847-1882. Lisäksi mukana on Cedervallerien Viipurin kirjapainon ennen vuotta 1860 painamat kirjat. Kansalliskirjaston julkaisuarkisto Doria.

Palvelu kokoaa yhteen yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa. Suurin osa aineistosta on kirjastojen kotiseutukokoelmiin kuuluvaa materiaalia. Aineisto on vapaasti käytettävissä ja linkitettävissä. Digi-palvelussa oleva aineisto on löydettävissä myös Finna.fin kautta.

Kaupunginarkisto on yksi Suomen suurimmista julkisista arkistoista. Kokoelmat sisältävät: kaupungin virastojen ja laitosten 20 vuotta vanhemmat, pysyvästi säilytettävät asiakirjat, toimintansa lopettaneiden virastojen ja laitosten asiakirjat, helsinkiläisten järjestöjen, taloyhtiöiden ja yksityishenkilöiden arkistoaineistoja. Kaupunginvaltuuston ja –hallituksen pöytäkirjat, Poliisilaitoksen osoiterekisteri (1907-1973), Maistraatin pöytäkirjat (1721-1930) Koulujen oppilasmatrikkelit, Suuressa alueliitoksessa 1946 liitettyjen alueiden arkistot, Olympiakisojen asiakirjat.

Helsingin kaupunginmuseon verkkoaineistoja: kuvakokoelmia, verkkonäyttelyitä, mobiilireitti, museo-opas ja pelejä lapsille

Lydia sisältää vanhaa Hämeenlinnaa käsittelevää kirjallisuutta, karttoja, artikkeleita, pienpainatteita, äänitallenteita ja rakennuspiirustuksia sekä postikortteja. Suurin osa aineistosta on julkaistu 1800-luvulla ja peräisin Hämeenlinnan kaupunginkirjaston ja kaupunginarkiston kokoelmista sekä Hämeenlinnan Postimerkkikerhon ja Suomalaisen kirjakaupan kokoelmista.

Valikoima Suomea koskevia historiallisia karttoja 1500-luvulta 1900-luvun puoliväliin. Kartat kuvaavat kotimaisen karttakuvan muutoksia sekä havainnollistavat Suomen valtiollisen aseman ja sisäisen hallinnon historiaa, liikenneyhteyksien kehitystä ja asutuskeskuksien kasvua. Aineisto on pääosin digitoitu Kansalliskirjaston Pelasta kirja -hankkeessa. (Doria)

Tilaushistoriakeskus on historia-alan yhteisöjen ylläpitämä palveluorganisaatio, jonka tehtävänä on palvella historiateosten teettäjiä ja tekijöitä. Se työskentelee alan tieteellisen tason ja yhteiskunnallisen arvostuksen kohottamiseksi, ja sille on kertynyt kokemuksia sadoista historiahankkeista. Tilaushistoriakeskus on yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon yhteisö, jonka toiminta perustuu asiantuntemukseen.

Portaali kokoaa erilaisia Viipuria koskevia digitaalisia aineistoja ja toimii porttina muiden tuottamiin aineistoihin. Wiipurin arkistoyhdistyksen kuvakokoelma, tarinallistettuja tutkimukseen perustuvia kertomuksia Viipurin historiasta ja luentoja Viipuri-tutkimuksen ajankohtaisista teemoista. Linkkejä arkistojen, kirjastojen ja museoiden kokoelmiin.

Viipurin digitaalinen atlas on osa Suomen Akatemian rahoittamaa suomalais-venäläistä tutkimusprojektia ”Meanings of an Urban Space, Past and Present”. Digitaalista kartastoa päivitetään ja siihen lisätään jatkossa uutta informaatiota osana Karjalan Kulttuurirahaston rahoittaman Viipurin historiallinen kartasto –tutkimushanketta.

Virtuaalimalli vuoden 1939 Viipurista. Kokoelma historiatietoa kaupungista, sen nähtävyyksistä, arkkitehtuurista ja yrityselämästä. Kaupungin rakennukset esitellään tietokonemallinnuksina, videoina, valokuvina ja muina tallenteina.

Wiipuri.fi on Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran (VSKS) tuottama portaali, joka kokoaa yhteen erilaisia Viipuria koskevia digitaalisia aineistoja ja toimii porttina muiden tahojen tuottamiin aineistoihin.

Monipuolinen henkilöhistoriallinen aineisto, jonka painopisteenä ovat suomenruotsalaiset alueet, suvut ja henkilöt sekä Turku ja Åbo Akademi. Suurin osa aineistosta on 1800-1900-luvuilta, mutta myös vanhempaa aineistoa. Käsikirjoituskokoelmissa henkilöhistoriallisten kokoelmien lisäksi kartano- ja yritysarkistoja, sekä Suomen talousseuran kokoelma. Valokuvakokoelma koostuu henkilökuvien ja suomalaisien maisemien lisäksi taidegrafiikkasta sekä maalaustaiteesta ja piirustuksista.