Kansainväliselle yleisölle suunnattu verkkojulkaisu suomalaisesta arkkitehtuurista

Helsingin kaupunginmuseon verkkoaineistoja: kuvakokoelmia, verkkonäyttelyitä, mobiilireitti, museo-opas ja pelejä lapsille

Etelä-Savon kartanot ja kartanoiksi kutsutut esittelevä sivusto

Helsingin maa- ja merilinnoitus ensimmäisen maailmasodan aikana

Kulttuuriympäristön rekisteriportaali on Museoviraston ylläpitämä palvelu, josta löytyy tietoa muinaisjäännöksistä ja rakennetusta ympäristöstä.

Rekistereissä on tietoa muinaisjäännöksistä, niiden hoidosta ja niitä koskevista tutkimushankkeista sekä

Sisältää hallinnolliset aineistot, arkeologiset aineistot, rakennetun ympäristön aineistot, kansatieteen aineistot, kuvakokoelmat, muut aineistot. Arkistoaineistot alkavat Muinaistieteellinen toimikunnan perustamisesta 1884 mutta sisältää myös tätä ajankohtaa vanhempaa aineistoa, esimerkiksi kihlakunnan kertomuksia. Suomen Muinaismuistoyhdistyksen arkisto.

Museoviraston esine- ja kuvakokoelmissa on tietoja ihmisistä ja ilmiöistä tuhansien vuosien ajalta. Museoviraston arkistossa on yli sadan vuoden ajan muodostunutta kulttuuriympäristön ja kulttuuriperinnön tutkimiseen, hoitoon ja hallintoon liittyvää materiaalia. Kirjasto on maan suurin kaikille avoin museoalan tieteellinen erikoiskirjasto. Sen erikoisaloja ovat mm. arkeologia, historia, kansatiede, museologia, taidehistoria ja rakennussuojelu.

Museoviraston koululaisille suunnattu näyttely Suomen puurakentamisen perinteestä

Viipurin digitaalinen atlas on osa Suomen Akatemian rahoittamaa suomalais-venäläistä tutkimusprojektia ”Meanings of an Urban Space, Past and Present”. Digitaalista kartastoa päivitetään ja siihen lisätään jatkossa uutta informaatiota osana Karjalan Kulttuurirahaston rahoittaman Viipurin historiallinen kartasto –tutkimushanketta.

Monipuolinen henkilöhistoriallinen aineisto, jonka painopisteenä ovat suomenruotsalaiset alueet, suvut ja henkilöt sekä Turku ja Åbo Akademi. Suurin osa aineistosta on 1800-1900-luvuilta, mutta myös vanhempaa aineistoa. Käsikirjoituskokoelmissa henkilöhistoriallisten kokoelmien lisäksi kartano- ja yritysarkistoja, sekä Suomen talousseuran kokoelma. Valokuvakokoelma koostuu henkilökuvien ja suomalaisien maisemien lisäksi taidegrafiikkasta sekä maalaustaiteesta ja piirustuksista.